Alfa Romeo 156 '00 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.8 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 2.4 JTD (była)
Alfa Romeo 147 '02 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 147 '01 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '04 1.9 16V (była)
Alfa Romeo GT '07 1.9 16V (była)
Alfa Romoe 159 '07 1.9 16V (jest)
Alfa Romeo 156 '98 2.5 V6 (jest)
Moje Paniehttp://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._jony88-7.html
Ponowię swoje pytanie, a właściwie prośbę, bo w temacie zrobił się niezły OT
Chciałbym się dowiedzieć jaka jest szerokość wskaźników w AR 156 tzn prędkościomierza i obrotomierza (oba są jednakowe?) oraz zestawu mniejszych wskaźników a konkretnie jakie są wielkości pojedynczych wskaźników?
Gdyby ktoś z klubowiczów mógł się pofatygować do garażu i pomierzyć te szerokości byłbym bardzo wdzięczny za informacje, było by mi to bardzo pomocne
---------- Post added at 16:17 ---------- Previous post was at 12:45 ----------
nikt nie pomoże?Może jednak ktoś znajdzie chwilkę żeby to zmierzyć...
Jak nie zapomnę to zmierzę dzisiaj wieczorkiemok? Pozdro
zaraz pójdę zobaczyć czy Alfuncia odpala to od razu zmierzę![]()
Znów jai jak nymo, hitman047, udało się wam zmierzyć te zegary? Jak będziecie to wklejcie na forum albo podeślijcie na PW.
Dzięki Wam z góry
Ja dzisiaj zapomniałem całkiem zmierzyć
Mam nadzieję, że je wpasujesz![]()
się popieści to...
właśnie czekam na wymiary, jak będę je miał to mogę pomierzyć, kupować zegary i się zajmować projektowaniemTylko jak narazie najważniejsze są właśnie wymiary, jak tylko zacznę coś działać to oczywiście zegary pokażę na forum, w końcu to prawie Alfa
/z koncernu jest hehe/
Zrobiło mi się wstyd bo patrzę na forum rano i dopiero sobie przypomniałemTak więc pomimo przymrozku pobiegłem szybko zmierzyć zegary
Powiem tak - ciężko się tam jest dostać żeby dokładnie co do mm zmierzyć tak więc musiałem użyć "pół środka" - zmierzyłem je przymiarem krawieckim
i o to wyniki:
"duże zegary" (prędkościomierz i obrotomierz) mają po ok. 9,5 cm i są takiej samej wielkości
"małe zegary" (czyli 3 sztuki) mają po ok. 4,5 cm
Dotyczy to Alfy Romeo 156, przed liftem, rok 1999, w wersji zwykłej (nie Sport Pack) , ale w innych zapewne jest identycznie![]()
Wielkie dzięki hitman047
Widząc te wymiary to coś mi się wydaje że nie będzie tak łatwo... ale kto mówił że będzie
Jeszcze raz dzięki. Teraz pora na pomierzenie ile mam miejsca, zakupy i fazę twórczą![]()
Tylko pamietaj kolego, że wskaźnik paliwa, temperatury i zegarek są na jednym panelu! Prędkościomierz i obrotomierz są osobno, natomiast tamte tworzą jedność![]()
Alfa jest jak prawdziwa piękna Włoszka - może być czułą matką i namiętną kochanką, ale jeśli przez chwilę ją zaniedbasz, może natychmiast stać się kapryśna...