panowie ale robi sie szlif i nastepnie azoruje przynajmniej kolega robi tak przy walkach i walach od maszyn ciezkich
panowie ale robi sie szlif i nastepnie azoruje przynajmniej kolega robi tak przy walkach i walach od maszyn ciezkich
Z tego co wiem maszyny nie kreca sie 7k obr/min. i raczej dzialaj na nie inne sily. Nawet jak zawiozlem korby do sprawdzenia, to w swojej ksiazce z wymiarami itd mi powiedzieli ze wiecej jak 0.10 nie mozna, azotowanie to dlugi proces, zreszta polecam o tym poczytac na necie, a firmy ktore robia to od reki na 100% nie osiagaja nawet 50% tego co fabryka, wiec nie ciagnijmy tematu szlifu w V6bo efekt takowego jest na 1szej stronie...
na kamień jest najlepszy babciny sposób wygotować element w roztworze wody i octu
a takie pytanie czy koła wałka rozrządu są na klinach czy na stożku. Czy jak poluzuje śrubę koła wałka rozrządu czy mi się koło nie obróci względem wałka. nie mam blokad rozrządu i znaczę na kołachudało mi się dorobić kluczktórym odkręciłem głowice bez ściągania wałków.
Na stozku wiec jak popuscisz to moze a nie musi sie obrucic,czesto trzeba sie dosc nameczyc zeby je zbic z walka. Jesli masz zamiar robic rozrzad bez blokad to zycze powodzeniazebys tylko pozniej nie zakladal postu ze silnik Ci faluje albo dziwnie chodzi ;]
Apropo tematu - FRESH Update
Wal ze 166 jest juz po polerce, a korbowody po honowaniu bo byly owale ;] zdjecia w najblizszych dniachaaa i zamowilem pare gratow w Fiacie juz hehee cena za pierdoly to 1k zl + a gdzie uszczelki glowic, pierscienie i panewki oo i oleje
![]()
Powiedz mi w jakiej cenie są uszczelki pod podstawy wtrysków i baranybo jak mam dzwonić do Ganinexu to mi się odechciewa
![]()
Lepiej chyba się opłaca kupić wszystkie uszczelnienia całej góry silnika z Ajusy.
http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA