Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Temat: A ślimak myk..... myk....

Użytkownik Romeo Avatar krycho91
    Mieszka w
    Radzyń Podlaski
    Auto
    164 T.S

Domyślnie

ja miałem taką akcje po powrocie z deutschlandii że podjechałem do sklepu (wiedziałem że sprzęgła już miałem końcówkę) odpalam po zrobieniu zakupów i coś mocno zazgrzytało ale za chwilę się uspokoiło więc zaglądnąłem pod maskę i było wszystko ok więc w drogę.. jedynka a tu sprzęgło masakra się ślizga ale jakoś dojechałem te 5km do domu zostawiłem auto ale już zapalić nie chciało na popych też nic więc do mechanika i diagnoza... wyłamane 4 zęby na kole zamachowym tarcza całkowicie zjechana i słoneczko na docisku powyginane i poułamywane końcówki.. powód?? rozrusznik nie odbił i narobił takich szkód...
    Ze 164 trudno się wyleczyć

Użytkownik Maniak resoraków Avatar kasza85
    Mieszka w
    jelenia góra
    Auto
    Alfa Romeo 166 3, 0 24v 2000r

Domyślnie

pierwsza skrzynia zrobiła bez oleju 200 km - przy kupnie wiedziałem że do wymiany jest uszczelniacz na wale od strony skrzyni - kapało aż wykapało, wyrobiło się zabezpieczenie na sworzniu i sworzeń wyszedł przez skrzynie - zrobiłem błąd i zalałem olejem i przez to tarcza sprzęgłowa została zaolejona przez co skrzynia plus sprzęgło do wymiany. druga wg mechanika była zalana kiedyś złym olejem przez co wytarły się zabezpieczenia na sworzniu od satelit, sworzeń ściął zabezpieczenie w formie rurki fi 4 i wyszedł przez obudowę skrzyni. po drugiej skrzyni sprawdzone zostało wszystko - koło zamachowe zawieszenie silnika podpora półosi prawej, łapa silnika itd itp. kupiłem używkę która została rozebrana na części pierwsze i złożona od nowa z trzech skrzyni i zalana odpowiednim olejem - po 30kkm wymiana oleju w skrzyni po akcji ze ślimakiem i jak na razie po 60 kkm nic się ze skrzynią nie dzieje. olej sprawdzany raz na tydzień lub 1000 km - automat też wymieniałem bo jechał tylko do tyłu a do przodu ni chu chu
    Alfa 164 3.0 94r - była
    Alfa 164 3.0 96r - była
    Alfa 166 3.0 00r - jest

Mieszka w
    Radzyń Podlaski
    Auto
    164 T.S

Domyślnie

a pytanie dot skrzyni.. co to może być że mi cały drążek lata na boki i do tego jak jadę na 5 pow 120 to mi cały lewarek chodzi i jakieś plastiki w środku klekoczą??

Mieszka w
    Radzyń Podlaski
    Auto
    164 T.S

Domyślnie

jedynie drążek wibruje i jakieś plastiki w nim terkoczą

Użytkownik Świeżak Avatar flup
    Mieszka w
    Kraków, Myślenice
    Auto
    AR164 2.0 TS '91

Domyślnie

Witam ponownie i pytam,
    czy nie znajdzie się u kogoś z was sender/bączek/impulsator ze skrzyni do prędkościomierza (2.0 Twin Spark)?
    Skrzynia przegrzebana, paprochy wyjęte. Czas zreanimować impulsator.
    Ewentualnie może przynajmniej mi ktoś ozdjęciuje ślimak albo zdejmie wymiary?

--
    pozdrawiam
    Flup