Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 34

Temat: [147] Panel sterowania klimatyzacji - climatronic

Użytkownik Maniak resoraków Avatar alfa 147
    Mieszka w
    OKOLICE WAWY
    Auto
    ALFA 147 04r 1.6TS105KM DISTINCTIVE

Domyślnie

Witam koledzy miałem taki sam problem ze swoim klimatronikiem tez brakowało cyferek kupiłem 2 załozył i wszystko swieci tylko obajawy te same mrygajacy licznik. Bierze to sie z tąd gdyz cos jest nie od tego samochodu z elektoniki (w tym przypadku panel sterowania). Podjechałem z tym problem do mojego mechanika tez sie troche glowił ale dał rade podłaczył komputer TEXE wchodził w parametry klimy i był błąd który kasował ale zaraz powracał... Połaczył sie z Bodykomputerem przeskanował wszystko i pomogło ale w kompie wyskoczył komunikta ze nawet w serwisie alfy by tego nie usuneli. Nie wiem na ile to prawda ale jak bys przed wymiana odłaczył akumulator na poł godz i montował panel to pod podłaczeniu mogło by nie byc tego błedu.
    Ostatnio edytowane przez alfa 147 ; 19-12-2011 o 15:36

Użytkownik Romeo
    Auto
    147 1.6 TS

Domyślnie

chce ktos moze sprzedac stary panel ? jak dzialaj pokretełka to chetnie kupie

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Jest: Skoda Superb 2.0 TDI. Było: 159 SW 1,9 JTD AR 147 1.9 JTD 16V 170 KM 2003 r. Passatto B5 1.8

Domyślnie

Cytat Napisał szajbus0 Zobacz post
    http://www.forum.alfaholicy.org/bazar/

Użytkownik Embrion
    Auto
    147 1.6 105KM 2004r

Domyślnie

Cytat Napisał szajbus0 Zobacz post
    ja chętnie sprzedam. proszę o kontakt na priv.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Annik
    Mieszka w
    Łomża
    Auto
    Giulia VELOCE Q4 MY20

Domyślnie

Witam,
    podłączę się w tym wątku z pytaniem dotyczącym climatronica - otóż u mnie jest taka sytuacja, ze nie zawsze kiedy włączam klimę to się ona załącza tzn. zaświeca
    kontrolka na włączniku. Myślałem, że może zależy to od temp. na zewnątrz ale ostatnio przy 5 st nie chciała się włączyć a potem przy 3,5 się załączyła
    Co może być powodem takiego działania?
    DF

Użytkownik Maniak resoraków Avatar alfa 147
    Mieszka w
    OKOLICE WAWY
    Auto
    ALFA 147 04r 1.6TS105KM DISTINCTIVE

Domyślnie

U mnie jest to samo i chyba w kazdym samochodzie z klimatronikiem. Załączenie kompresora ma sie temperaturą zewnatrzną na dworzu. Moim zadaniem wszystko jest sprawane
    Ostatnio edytowane przez alfa 147 ; 19-12-2011 o 15:22

Użytkownik Znawca Avatar Zmianowy
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Kodiaq 23' L&K

Domyślnie

Cytat Napisał alfa 147 Zobacz post
    U mnie jest to samo i chyba w kazdym samochodzie z klimatronikiem. Załączenie kompresora ma sie temperatura zewnatrzna na dworzu. Miom zadaniem wszystko jest sprawane
    Tak, poniżej 4 stopni

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Jest: Skoda Superb 2.0 TDI. Było: 159 SW 1,9 JTD AR 147 1.9 JTD 16V 170 KM 2003 r. Passatto B5 1.8

Domyślnie

Cytat Napisał Annik Zobacz post
    Witam,
    podłączę się w tym wątku z pytaniem dotyczącym climatronica - otóż u mnie jest taka sytuacja, ze nie zawsze kiedy włączam klimę to się ona załącza tzn. zaświeca
    kontrolka na włączniku. Myślałem, że może zależy to od temp. na zewnątrz ale ostatnio przy 5 st nie chciała się włączyć a potem przy 3,5 się załączyła
    Co może być powodem takiego działania?
    DF
    Moze masz problem z czujnikiem temperatury zewnetrznej ....

Użytkownik Świeżak Avatar grzegi90
    Mieszka w
    Cieszyn - Wielkopolskie
    Auto
    AR 159 SW 2.0JTDm Alfa 147 TI 1,9JTD - była

Domyślnie

Witam także się dołączam.
    To że klimatyzacja w standardzie włącza się tylko powyżej 4st już wiemy. Ale czy ktoś próbował to zmienić żeby włączała się niezależnie od temp zewnętrznej bądź też obniżyć próg magicznych 4st.
    Wiadomo ze nie zależy mi na tym żeby odłączyć czujnik temp. i wstawić coś aby `sztucznie uzyskać wyższą temp.
    pozdraiwam
    Ostatnio edytowane przez grzegi90 ; 14-09-2012 o 06:33

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Nowy
    Mieszka w
    polska
    Auto
    Alfa Romeo

Domyślnie

Cytat Napisał alfa 147 Zobacz post
    Witam koledzy miałem taki sam problem ze swoim klimatronikiem tez brakowało cyferek kupiłem 2 załozył i wszystko swieci tylko obajawy te same mrygajacy licznik. Bierze to sie z tąd gdyz cos jest nie od tego samochodu z elektoniki (w tym przypadku panel sterowania). Podjechałem z tym problem do mojego mechanika tez sie troche glowił ale dał rade podłaczył komputer TEXE wchodził w parametry klimy i był błąd który kasował ale zaraz powracał... Połaczył sie z Bodykomputerem przeskanował wszystko i pomogło ale w kompie wyskoczył komunikta ze nawet w serwisie alfy by tego nie usuneli. Nie wiem na ile to prawda ale jak bys przed wymiana odłaczył akumulator na poł godz i montował panel to pod podłaczeniu mogło by nie byc tego błedu.
    Sprawdzałem. Nic nie daje odłączenie akumulatora. Montowałem na odłączonym aku na 45 minut. Po włączeniu nie mruga, ale po pierwszym "Active Check" zaczyna mrugać i tak w koło.