Zimny lut w gnieździe. Zdemontuj, zobacz. Pewnie masa odpadła.
Zimny lut w gnieździe. Zdemontuj, zobacz. Pewnie masa odpadła.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Ale w obu gniazdach brak pradu ... Więc chyba odpada opcja zimnego lutu, chyba że w skrzynce bezpieczników, ale nie sadzę..
Panowie, gdzie dokładnie są tylne bezpieczniki w wersji po lifcie? Szukam szukam i znaleźć nie mogę, a nie działa mi gniazdo zapalniczki po zwarciu.
Witam, podczas pompowania roweru pompką z zestawu od Alfy nagle pompka zaczęła zatrzymywać się i zanim zdążyłem ja wyłączyć to poleciał dym spod gniazda zapalniczki. Bezpiecznik był cały, ale i tak dałem nowy pod zapalniczka były kable stopione i tam jest chyba jakiś bezpiecznik, piszę chyba ponieważ wszystko jest stopnione. Odcięlem te spalone kable i jak podłączam miernik to mam 24 volt, a jak podłączam telefon do ładowania to nie ładuje. Co mam zrobić, jaki tam był bezpiecznik?
Ostatnio edytowane przez jackblackxxx ; 22-04-2018 o 15:30
Witam,
Odświeżę nieco temat. Nie działa mi zapalniczka w giuliettcie ta pod podłokietnikiem, w bagażniku jest ok. Bezpieczniki sprawdziłem są ok. Wyjąłem całe gniazdo i pomierzyłem napięcia bezpośrednio na przewodach - brak. Nie ma ani podświetlenia ani na zaplaniczkę. Głównie zależy mi na podświetleniu bo zamontowałem gałkę z podświetleniem i chcę ją tam podpiąć. Jest oprócz bezpiecznika jeszcze jakiś przekaźnik lub kostka łącząca. Rozumiem, że po przekręceniu zapłonu napięcie powinno być?