Skoro otwiera dzrzwi to myślę że mechanizm jest sprawny. Najpierw spróbuj przesmarować, może jest zabrudzona i wymaga tylko czyszczenia.
Skoro otwiera dzrzwi to myślę że mechanizm jest sprawny. Najpierw spróbuj przesmarować, może jest zabrudzona i wymaga tylko czyszczenia.
Cześć, pozwolę sobie w tym temacie napisać. 2 tygodnie temu gdy przyszedł pierwszy mróz (1 mój mróz 159) chciałem otworzyć tylne drzwi i klamka ani drgnęła. Przymarzła to się z nią nie siłowałem. Czy jest jakiś sposób by zapobiec przymarzaniu klamek? Czy ten typ tak ma i trzeba ją 'trochę pomasować' aż puści ?![]()
Poczekaj aż odtaje i zapodaj wd40 żeby wyprzeć wilgoć...
A gdzie zapodać wd? Od dołu? Od góry? Pytam tylko tak z ciekawości, coby później zaskoczenia nie było, że żadnej klamki nie mogę otworzyć. a spieszę się bardzo. Szarpać się chyba nie ma co, coby niczego nie uszkodzić jak w w/w temacie.
mi codziennie teraz przymarzaja.Lapie i delikatnie podnosze.Zawsze puszcza.Nic na sile
Zdecydowanie lepiej się nie szarpać. Były już przypadki, że w 147 ludzie urywali klamki w przednich drzwiach. Czasem lepiej wejść drugimi drzwiami, jak któreś nie puszczają.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Jam od 3 dni mam ciekawy objaw: Po nocy nie mogę otworzyć drzwi z pilota. Muszę kluczykiem. Ale wtedy włącza się alarm, który muszę wyłączyć pilotem. Jak to jest że jak są zamknięte drzwi to nie działa otwarcie i nie wyłącza się alarm a jak otworzę drzwi z kluczyka to mogę wyłączyć pilotem alarm? Co ciekawe, jak auto pochodzi trochę i się zagrzeje to wszystko jest ok...
Moje podejrzenie to akumulator, ale nie mam czasu pojechać do elektryka i sprawdzić...
kolego miałem taki problem kilka razy u siebie najlepiej przytrzymaj pociągnietą klamkę dzwi które sie zacinają i jednocześnie pilotem nacisnij kilka razy na otwieranie póżniej wszystko pusc i zamknij auto z pilota powinno pomóc !!!!!!!!!!!! zadnych demontaży im mniej ingerujesz tym lepiej
napewno pomoże !!! pzdr
Witam
Panowie potrzebuję Waszej pomocy w temacie. U mnie dziś przestały się otwierać drzwi od zewnątrz. Czuć jakieś dziwny opór w połowei ruchu klamki. Od wewnątrz chodzi. Zamykałem otwierałem tak jak polecaliście ale nic się nie zmienia. Dodatkowo przysłuchiwałem się i nie słychać w ogóle pracy centralnego w tych drzwiach. Od czego zacząć panowie. Zapewne trzeba będzie wszystko rozebrać... szukam jakiejś instrukcji no ale co dalej...
- - - Updated - - -
Dodam że chodzi o przednie drzwi pasażera