Jak masz kogoś, kto ma loggera OBD, to się zakręć i załóż. Będziesz wiedział przy jakich parametrach jest zwałka i dojdziesz do przyczyny.
Albo non stop z podłączonym lapkiem jeździj i loguj parametry.
Jak masz kogoś, kto ma loggera OBD, to się zakręć i załóż. Będziesz wiedział przy jakich parametrach jest zwałka i dojdziesz do przyczyny.
Albo non stop z podłączonym lapkiem jeździj i loguj parametry.
Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T
No właśnie nie znam nikogo z loggerem zostaje mi tylko laptop, który pokazuje mi tylko błąd w postaci wywalającego błędu silnika przy takich samych obrotach. Głównie redukcja z 5 na 4 2000 obrotów dodawanie gwałtowne gazu i przeładowanie czujnik ciśniwnia doładowania nic pozatym. Usuwam go i to samo. A co do kolegi z nasaczona rurka moze puszcza turbo, uszczelniacz lub po prostu masz w niej dziure
Może ten temat trochę pomoże :
http://www.forum.alfaholicy.org/156/...jtd_156_a.html
---------- Post added at 21:48 ---------- Previous post was at 21:38 ----------
Albo elektrozawór VGT do czyszczenia :
---------- Post added at 21:48 ---------- Previous post was at 21:48 ----------
http://www.forum.alfaholicy.org/zrob...on_manual.html
W sobote będę czyścił vgt zobaczymy czy cos to da. Dam znać jak po zabiegu...
Dziś kupiłem nowy zawór overboost założyłem i jak ręką odjął, nic się nie dzieje....tylko gdy byłem mocno rozpędzony przy gwałtownym hamowaniu mrygła mi kontrolka od płynu chłodniczego, ta pomarańczowa. Czemu tak tym bardziej że płyn mam na max a komp. mówi że nie![]()
to nie jest kontrolka płynu chłodzącego
A co to jest w takim układzie chodzi mi o tą pomarańczową chłodniczkę podświetliła się na sekundę i zgasła
chłodniczka czy sprężynka? sprężynka to od świec żarowych, ale ona nie powinna się zapalić podczas jazdy, natomiast chłodniczka informuje o obecności wody w filtrze paliwa który jest umieszczony na ścianie grodziowej w komorze silnika. Czy chodzi Ci o kontrolkę przy wskaźniku temp.?
Ostatnio edytowane przez Dawid_Zielu ; 25-02-2012 o 08:39
Alfa Romeo - "bez serca bylibyśmy jedynie maszynami"
U mnie nie ma kontrolki od świeć żarowych, wskaźnik temp jest ok,temp. sama też. Jest to żółta kontrolka która wygląda jak chłodniczka przedzielona falowaną kreską i mrygła dosłownie na sekundę. A tak sobie myślę może to być stan kończącego się płynu do spryskiwaczy?
---------- Post added at 09:08 ---------- Previous post was at 08:55 ----------
http://www.google.pl/imgres?q=kontro...zoom=1&chk=sbg
---------- Post added at 09:08 ---------- Previous post was at 09:08 ----------
Mnej więcej wygląda tak
Zupełnie nie na temat . A może masz zegary od Mercedesa. Twój silnik to JTD i nie masz kontrolki świec żarowych ?? Dziwna sprawa
Zestaw wskaźników kontrolnych w Alfie nie posiada kontrolki od płynu do spryskiwaczy.A "chłodniczka podzielona falowaną kreską" to jedynie w instrukcji znak na zbiorniku od płynu do wspomagania układu kierowniczego umieszczony na podszybiu .