hehe troche żeśmy sie zamotali ...
0.7 mm = 100ml
oczywiście to sa tylko przypuszczenia bo nie sprawdzałem tego nigdy tak dokłądnie..
mniej więcej tak będzie
hehe troche żeśmy sie zamotali ...
0.7 mm = 100ml
oczywiście to sa tylko przypuszczenia bo nie sprawdzałem tego nigdy tak dokłądnie..
mniej więcej tak będzie
Wciąż się kręcisz - 7mm = 100ml
Dla wyjaśnienia - jeśli podziałka miałaby 7cm (założenie dla uproszczenia obliczeń) to wg. tego co podałeś (0.7mm = 100ml) z proporcji otrzymujemy że dla 7cm (70mm) otrzymujemy 10000ml (10litrów) a to już trochę kosmos.
Ale i tak jest już lepiej bo dla tego co podałeś poprzednio wychodziło 100 litrów![]()
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Panewki w TS co 100 kkm wymienić prewencyjnie i po problemie. Ja niestety nie zdążyłem![]()
łapiecie za słowka...
prościej policzyć 1cm to 100ml. jak ktoś ma czas i jest na wymianie oleju .. może sprawdzić ile wchodzi z mini do max i podzielić to przez długość skali bagnetu.
Ja ostatnio wymieniałem prewencyjnie panewki jak mi pasek rozrządu pękł, którego prewencyjnie wymienić nie zdążyłem bo pękł dwa dni wcześniej niż planowałem wizytę.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda
milimetry.. centymetrydzięki za info, Alfa mogła wypuścić coś tak delikatnego jak silniki TS, tak samo jak WV wypuścił FSI i 2.0 TDI
ANGELS & AIRWAVES ... AND ALFA
Akurat to że na gorącym na bagnecie przybywa prawie 25% pomiędzy MIN i MAX to chyba jest do przyjęcia w samochodzie do którego micha wchodzi prawie 6 litrów oleju, według książki odległość miedzy MIN i MAX to litr, to wychodzi że przybywa około 0,2 litra, co przy takiej misce i temperaturze chyba nie jest czymś specjalnym, ja to sprawdzałem raz bo chciałem zobaczyć o ile poziom wzrasta na gorącym