ja jezdzez ucietym kabelkiem juz pare miesiecy i efektów ubocznych ZERO. wole jezdzic tak bez falowania niz falowaniem![]()
ja jezdzez ucietym kabelkiem juz pare miesiecy i efektów ubocznych ZERO. wole jezdzic tak bez falowania niz falowaniem![]()
pprobowal ktos wymieniac ten czujnik wogole? trzeba go sprawdzic czy daje prawidlowy odczut predkosci!
Odczyt idzie z abs-u. Żadnych innych czujników pomiaru prędkości chyba nie ma. W sumie jest to raczej jakiś dodatkowy syg. bo przecież liczniki,klima działają normalnie po przecięciu przewodu. Trzeba by było ogarnąć schemat żeby mieć pewność.
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują.
Albert Einstein
sygnał czujników idzie do prędkosciomierza a z niego idzie zielonoczarny przewód do ECU, ten który odlączamy
po co to jest? może tym kabelkiem naliczany jest hodometr w ECU??
w każdym bądź razie u mnie w ECU, po odpięciu (teraz sobie przypomniałem) pojawiła sie druga wartość
nie wiem czy miałem kręcony licznik, i nie mam pojęcia czy odpięcie spowodowało że wykoczył ori przebieg, czy ECU sfiksowało i liczy sobie kolejny,
ale od tamtego momentu mam dwa przebiegi, jeden pasujący do licznika a drugi ok 60000 km