borykałem sie z tym problemem szarpania już dłuższy czas, dużo czytałem na necie o tym i pytałem się kumpli znajomych mechaników co moze powodowac to szarpanie... każdy obstawiał na sam początek wtrysk ponieważ świeciła kontrolka naszczęście ich nie wymieniałem, następne podejrzenia padały na przepływomierz i brudne przepustnice, przeczyściłem je ale dalej szarpało. Zauważyłem też że pedał hamulca sztywno działa, trafiła mi się okazja kupić serwo razem z pompą na allegro za 29zł więc zabrałem się do wymiany serwa, jak juz wydarłem stare serwo zobaczyłem pęknięcie
nie wydzierajac tego z starego założyłem to kupione skręciłem wszystko, zeby sie dostac do serwa trzeba duzo rozkrecaćodpalilem alfę zrobił sie reset kompa poczym zgasiłem, przy odpalaniu pedal zszedl w dół znacznie więcej niz na starym serwie wiec postanowiłem sie przejechac, wyjechałem na droge nic nie szarpneło tak jak kiedys zeby jechac 50km/h musiałem miec wrzucony 3 bieg i obroty wysokie zeby nie szarpała tak teraz na piątce 1500 obrotów bez ani jednego szarpnięcia, kontrolka wtrysków zgasła