przełącznik na kablu w pozycję airbag i potem wybór "poduszki " w FES i chyba tyle
Co do podłączenia to pytanie jest głównie do Pana kamo350, który polecil mi inny kabelek, nie ten niebieski.
Co prawda mnie nie pytałeś ale napiszę dlaczego oprócz niebieskiego kupiłem też ELM.
Niebieski nie podaje danych w czasie rzeczywistym im gorszy kabel tym opóżnienie wieksze.ELM ma stabilniejsze połączenie ,nie zrywa połączenia itd.
Np.
Do regulacji SS potrzebny mi kabel z czasem rzeczywistym.
Podobnie jest z LPG.
Ale dla zwykłej dignostyki niebieski spokojnie wystarcza.
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
A czy kablem ELM który mam taki jak Pan kamo350 polecił da się diagnozować poduszki?
da sie wszystko
Łącząc się z poduszkami silnikiem itp używam jednego złącza obd czy są gdzieś jakieś inne? Jakiego programu używacie bo ja mam FiatECUSkan 3,5 w pełnej wersji i gdy chce diagnozowac poduszki to wyrzuca na początku ze mam jakaś przejściówkę podłączyć a później że błąd połączenia(błędy silnika odczytuje bez problemu).
Jaki ja pan:p Powiem Ci kolego, że z poduszkami łącze się w taki sam sposób jak i z silnikiem, ABS-em itd. W prawdzie po pierwszej instalacji łączył się tylko i wyłącznie z silnikiem, ale znajomy zainstalował mi ponownie kabelek i poustawiał jakieś prędkości, fejsy. Chyba znaczenie ma też na jakim porcie jest kabel ustawiony. Ciężko mi pomóc jeśli chodzi o informatykę (komputery), ale po odpowiednim zainstalowaniu wszystko chodzi w moim przypadku.
Może ktoś dać jakieś info jak dobrze skonfigurować ten kabelek?
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]