a kolega przypadkiem nie podpiał potencjometru na odwrót? aby wykluczyc ze to wina potencjometru na pływaku , odepnij wtyczke zasilajaca na pompie w zbiorniku (powinien pokazac zero w baku ) powodzenia z szarpaniem kanapy![]()
a kolega przypadkiem nie podpiał potencjometru na odwrót? aby wykluczyc ze to wina potencjometru na pływaku , odepnij wtyczke zasilajaca na pompie w zbiorniku (powinien pokazac zero w baku ) powodzenia z szarpaniem kanapy![]()
Ostatnio edytowane przez Kastner ; 07-08-2012 o 10:01
Nie da rady (teoretycznie) odwrotnie podpiąć
Zmieniam zegary i zobaczymy czy w moim przypadku był pływak czy zegar
potencjometr da radeale pompy nie bo jast szersza i wezsza wtyczka , a na wyłaczonym zapłonie spada do zera czy nadal pokazuje stan paliwa? bo jesli na wyłaczonym pokazuje to na 99% zegar , a jak nie to szukaj w baku . najlepiej wyjmij zobacz co z pływakiem zobacz czy potencjometr pokazuje rozne wartosci oporu. Kolego Bonzaj czyli jakies 7-8 litrow wystarcza ci na 250km czyli jakies niecałe 4 litry na 100
![]()
Ostatnio edytowane przez Kastner ; 08-08-2012 o 08:41
hmmmm. Zmienilem dzisiaj zegary i odziwo jest dobrze. Zobaczymy czy to nie przypadek i akurat pływak nie zaczał działać - he he
Opisze mi ktoś łopatologicznie jak dostać się do pływaka?? Mi też się coś zawiesza i raz pokazuje dobrze a innym razem, że pusto w baku a paliwko zawsze jest.
Z góry dzięki
Mam podobny problem;/ zatankuje do pełna wskazówka idzie na maksa. Po paru dniach i 340 kilometrach spada do rezerwy. A tak naprawdę spaliła dokładnie 20 litrów.
Pływak razem z pompką paliwa znajduje się po tylną kanapą![]()
Wskaźniki paliwa w naszych wózkach to porażka. Pokazują co chcą. Problem z pływakiem i potencjometrem w baku to historia. Jeśli wskaźnik paliwa pokazuje swoje widzi mi się to z pewnością potencjometr i pływak nie działają poprawnie. Przeczyścić styki i podoginać z wyczuciem blaszki i mooooże na jakiś czas będzie coś sensownego wskazywać.Swoją drogą czy to nie jakość paliwa robi swoje?