Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 32

Temat: Co komu się podoba bardziej w 156 Przed i po FL:)

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Qki
    Mieszka w
    Zamość, Lublin
    Auto
    AR 156 2.4 JTD 20V

Domyślnie

Mi się za to 156 przed liftem jeśli chodzi o przód w ogóle nie podoba i jak szukałem auta to miała być 147 bo ma przód przedliftowy dużo ładniejszy niż 156 przedliftem.
    Później jednak "odkryłem" 20V no i nie było wyjścia, trzeba było dozbierać na poliftową bo wyglądem mnie satysfakcjonuje w 100% i przód i tył jest moim zdaniem ładniejszy - wychodzi że każdy swoje chwali, niemniej wolał bym kupić 147 niż przedliftową 156 i tak miałem zrobić, na szczęście miałem tą możliwość dorzucenia gotówki na 156 FL.

Co mi się bardziej podoba w przedliftowej? Dostępność części! Czy to blacharskich (taniooooooo), czy to mechanicznych (taniooooo i dużo zamienników używek itd.).
    Co mi się podoba w poliftowej prócz w/w rzeczy? Wiele osób nie wie co to za model, wiele osób myli ją ze 159 co jest komplementem, środek po pełnym FL jest duuużo ładniejszy od pierwszej wersji i przejściówki.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Dla mnie wersja po FL jest ogólnie ładniejsza. Podobała mi się zawsze bardziej zarówno z zewnątrz jak i wewnątrz. Szkoda, że V6 tak ciężko znaleźć?

Użytkownik Pasjonat Avatar Nazar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

Cytat Napisał drift-r Zobacz post
    Dla mnie wersja po FL jest ogólnie ładniejsza. Podobała mi się zawsze bardziej zarówno z zewnątrz jak i wewnątrz. Szkoda, że V6 tak ciężko znaleźć?
    To fakt z tymi V6 to kapa...Tak samo jak w cudnej GT.....same Diesle....Ludzie co kupili benzyny to chyba je ukrywają przed swiatem....
    PS. Zapodaje foto z zaznaczoną jedyną rzeczą która mnie razi w wersji po FLKliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Alfa 156 Dechy FL i no FL heheh.jpg
Wyświetleń:	423
Rozmiar:	95.4 KB
ID:	73843 Bo to dla niektórych mały detal a dla mnie zepsuł cały smak deski...już nie jest tak"sportowa" . CHociaż widze ,że łączenie jest w obu wypadkach w jednym miejscu więc da się pomodzić

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Litrowy
    Mieszka w
    Wawa, Brodnica,Uć górna
    Auto
    156 3.0 v6 Q-DISTINCTIVE sw 04r LUCI DI BOSCO

Domyślnie

Cytat Napisał drift-r Zobacz post
    czy ja wiem czy tak cięzko ale faktem jest nie ma co tu porównywac ,bo wiadomo ze po FL jest ładniejsza
    Moja cwaniara BY LITROWY 3.0v6SW QTRONIC http://www.youtube.com/watch?v=hJHuK...ature=youtu.be
    http://www.forum.alfaholicy.org/nasze_belle/70296-litrowe_ar156sw_2_5v6_q.html

Użytkownik Znawca Avatar Szef
    Mieszka w
    Olsztyn
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.8 TS 140 KM 2002r

Domyślnie

Cytat Napisał Nazar Zobacz post
    Po lifcie podoba mi się bardziej przód ( zadziorny , ładniejsze Scudetto i lampy ) z kolei tylne lampy ( odwrotnie zawinięte z tą ala rysą ) sprawiją wrażenie jakby auto miało zeza....
    Nie podobają mi się po lifcie srebrne ramki na zegarach oraz srodkowa konsola która nie przechodzi płynnie w srodkowy tunel tylko jest podwinięta jak Punto 1....Pozatym podoba mi się wyswietlacz kompa na srodku deski ( wiem ,że w przed liftowych jest ale jo nimom )
    Narazie nic innego nie przychodzi mi do głowy....No może jeszcze zderzak przedni ładniejszy w Poliftowej -wloty bardziej agresywne bo przed FL kratka pod zderzakiem sprawia wrażenie "usmiechniętej"
    Mam to samo
    Przód poliftowy, srodek przedliftowy, tył przedliftowy
    Jak szukałem auta to poliftingowej wogóle nie brałem pod uwage ze względu na brzydką konsole środkową i wyświetlacz kompa wygladajacy jak budka suflera
    aa srebrne tuby zegarow mi sie podobaja
    Alfa Romeo 156 1.8 16v T.S. V6 pipe DISTINCTIVE ECU ME 7.3.1 EOBD
    www.alfaromeo.mazury.pl

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    159 SW 2.4 JTDm

Domyślnie

Młodsza ze względu na przód podoba mi się bardziej. Jeśli chodzi o resztę trudno mi się zdecydować. Jeśli chodzi o przód, to stary chyba nawet nie tyle jest brzydszy, co zwyczajnie bardziej opatrzony.

Użytkownik Znawca
    Auto
    AR 166 busso / AR 166 jtdm / AR 166 jtd / AR 156 jtdm / AR 156 jtd / AR 147 jtdm

Domyślnie

mi też bardziej podoba się poliftowy przód ,choć przedliftowa w czerwonym kolorze z ksononami ( miałem ochotę na taką 2.5 ) też jest super. A środek to zdecydowanie poliftowy . A pytanie z czapki czy w wersjach 97-02 nie było w cale komputerów pokładowych?

Użytkownik Romeo Avatar 156X
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    była 156SW JTD jest 159SW 1,9 JTD 8V 2008r.

Domyślnie

a mi się podoba i przed i po FL i dlatego mam FL z elementami sprzed FL hehe

Użytkownik Alfista Avatar lesio146
    Mieszka w
    SZAMOTULY(PYRLANDIA)
    Auto
    159 JTDm ; 156 V6 Qsystem

Domyślnie

Tak się zastanawiam jaki włoski samochód w którym przeprowadzono lifting zyskał na wyglądzie?Jakoś nic mi do głowy nie przychodzi.Za to aut ładnych które lifting oszpecił troszkę włosi zrobili.
    Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.

Użytkownik Romeo Avatar Mask
    Mieszka w
    Grudziądz
    Auto
    Lex IS200 SC

Domyślnie

W polifcie bardziej mi się podobają reflektory, grill (nie unosi się z pokrywa silnika w końcu, bo w poprzedniej 156 to się parę razy w beret walnąłem ), zderzaki - bez listew, kierownica, kokpit z infocenter. Dawniej w poliftowych nie podobał mi się panel środkowy, bo srebrny jakoś mnie odpychał, ale się przekonałem
    Przed liftem był wygodniejszy podłokietnik kierowcy - dłuższy, wyprofilowany, miękki, ale za to bez schowka
    W obu wersjach denerwuje mnie brak uchwytu na napoje - taka prosta sprawa kurde, a utrudnia życie.