Nom kupie kolejna bo 2 już mi pękły od ciepła silnika chyba ale jednak warto by była:-)
Nom kupie kolejna bo 2 już mi pękły od ciepła silnika chyba ale jednak warto by była:-)
albo spruj Bosch w poprzedniej alfie miałem problem z magn... jak wymieniłem na Bosch było wszysko ok woda nie woda i nic nie pękło
Nie tajemnica:-) dołem targam altka uporałem się w godzinkę z wepchnięciem autka do warsztatu:-)
No ale jak go wytargałem to się okazało że ma napisane korektorem alfa 156 1.6 TS nr altka 63321423 jest całkowicie roz... i chce kupić nówkę ale wszystkie maja nr 63321418 do 1.8 TS i chyba taki powinien być? ten stary ma 85 A. Dodam że autko nie ma klimy- jeśli ma to znaczenie
Podpowiedzcie czy będzie pasował ten nowy 63321418 .
Ten alternator 63321418 powinien mieć 100A a u Ciebie był (jeśli dobrze zrozumiałem) 85A a więc o numer mniejszy z cieńszymi łapami. Przyjrzyj się dokładnie staremu i zdjęciom tego 63321418 , nawet jeśli nie będzie kłopotu z montażem to nie potrzebujesz takiego mocnego alternatora.
Jakbyś chciał to mogę Ci zaoferować nowy alternator 85A sprawdzonej firmy.
-------
Autosklep24 zaprasza na zakupy. Dla Forum rabat 10% na hasło "alfaholicy".
W przypadku nagłej potrzeby rozmowy ze sprzedawcą![]()
proszę dzwonić 792 465-368
.A nie mowiłem, ze alternatorWymienisz i po kłopocie.
Dokładnie altek :-)
Teraz włożyłem 100A ico sie okazało alfa chodzi równiutko zero falowania obrotów nie dławi sie jak poprzednio do 2000 obrotów no jeździ sie perfekcyjnie . Jak bym wsciadł do nowego auta:-)Jedyny problem po tym zdarzeniu z altkiem to to że świeca się poduchy na blacie . Ale tak płynnie alfa nie latała nigdy
Ciesze sie Twoim szczęściemPod kompa podpiąć i sprawdzić błędy.