Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Temat: alfa romeo t.s 147 2001r 1.6 z niemiec AHTUNG ALARM

Użytkownik Maniak resoraków Avatar kamiltj
    Mieszka w
    Danowo
    Auto
    alfa romeo 147

Domyślnie

posiadam karte kodową i kupiłem auto w komisie ten ch*j łysy gadał że to tylko bateria w jednym kluczy nie ma chipa a drugi wygląda na oki tylko ze aden nie reaguje a dobrze by było jak chociaż jeden by posiadał alarmu to nie ma no ale pilot powinien działać i teraz moje pytanie jak go zakodować posiadam FES najnowszy ale tam nie ma kodowania ściągnełem alfa obd ale posiadam elm327 i nie ce mi połączyć grrr brak mi już nerwów na nią wszystko jest mega sprawne tylko nie ten pilot a może ktoś by tanio odsprzedal pilot z kartą?czy też kodem? bo jak tamten nie ma chipa to bym go zmienił kupiłem na allegro fajne obudowy po 80zł i myślałem że będzie oki a tu lipa pomocy alfocholicy

- - - Updated - - -

nie boje sie bo czytałem po forum i znam się troche heehehhe posiadam kartę kodową i próbowałem zakodować pilot no ale nic z tego gdyż posiadam kabel elm327 i program alfaobd no ale nic nie chce mi połączyć z lapem nie wiem czemu no i FES to nawet niema takiej opcji dla tego skierowałem się do was z pomocą i nie wiem co mam zrobić nie posiadam auto alarmu no ale pilot powinien reagować : a tu nic pomocy alfacholicy.

Użytkownik Świeżak Avatar lucas147GTA
    Mieszka w
    Pabianice/Lodz
    Auto
    alfa romeo 145 BOXER , Giulietta 1.4 MA , Giulietta QV ,Giulietta QV Competizione

Domyślnie

Prosilem zebys napisal skad jestes latwiej bedzie mogl ci ktos pomoc jest na forum kolega bubu wiec myslee ze moglby ci pomoc napisac jak zaprogramowac kluczyk

- - - Updated - - -

drugi kluczyk moze byc bez elektroniki do otwierania ja tak mam jeden z pilotem drugi manualny

Mieszka w
    Danowo
    Auto
    alfa romeo 147

Domyślnie

warmińsko-mazurskie okolice miasta Pisz a dokładnie to w Danowie koło małej miejscowości biała Piska chciałbym jak najtańszym kosztem to zrobic jeden chce za 30zł to zrobić jutro jadę do niego i napiszę co i jak mi z tego wyszło ale podejrzewam że mi tego nie zrobi wszyscy tu piszą na tych forach problemy jak ktoś daje problem to myslę że szuka odpowiedzi prawdziwych a nie kręcenia i jakiś głupot . jedno jest pewne nie zmienie alfy na żadne inne auto zbyt mi się podoba no chyba ze będę bogatszy wystawiłem ją na sprzedasz http://otomoto.pl/show?id=C28352107 i jak ładna?

Użytkownik Świeżak Avatar lucas147GTA
    Mieszka w
    Pabianice/Lodz
    Auto
    alfa romeo 145 BOXER , Giulietta 1.4 MA , Giulietta QV ,Giulietta QV Competizione

Domyślnie

Ja opisalem ci swoj przypadek odpowiedz znalazlem w necie pojechalem do serwisu z karta i drugim kluczykiem wykonano operacje kodowania kluczyka zaplacilem 120 zl
    Napisz na forum regionalnym ze szukasz takiej pomocy moze ktos z okolicy mial taki problem, poleci ci gdzie go usunac a jak nie zadzwon do najblizszego serwisu i zapytaj ile taka usluga kosztuje to najprostsze rozwiazanie niz jezdzenie od warsztatu do warsztatu i tracenie pieniedzy chcby na same dojazdy

Mieszka w
    Danowo
    Auto
    alfa romeo 147

Domyślnie

witam ponownie, byłem dziś u mechanika zaproponował mi wymianę za 250zł i włożenie 2 alarmu czy jakoś tak z 2 pilotem oczywiście się nie zgodziłem. Byłem również u tego dziada co niby piloty do aut koduje, nie dość że się naczekałem to potem ten f*ut powiedział że tylko w serwisie miałem chęć mu na*ebać w ten głupi ryj jak stary ch*j nie umie takich rzeczy robić to niech się za to nie czepia stary ch*j ch*j ch*j a ja chce mieć oryginalny kluczyk napiszę na ogólnym może ktoś pomoze