Zerknę jutro i napisze , ale nie wydaje mi się , żebym miał antene gps i gsm , ale jutro wszystkie wątpliwości zostaną rozwiane, najlepiej cyknę zdjęcie i wrzucę wtedy będzie wszystko jasne.![]()
Zerknę jutro i napisze , ale nie wydaje mi się , żebym miał antene gps i gsm , ale jutro wszystkie wątpliwości zostaną rozwiane, najlepiej cyknę zdjęcie i wrzucę wtedy będzie wszystko jasne.![]()
Czy masz antenę to możesz zerknąć na dachu bo ta z GPS i GSM jest inna od standardowej.
To jest zwykła:
![]()
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
pozwólcie, że się tak podepnę do tematu i zapytam:
Jak wyciągnąć oryginalnie radio w 147?
Chciałbym sprawdzić wszystkie połączenia na kostkach, bo coś cicho lecz drażniąco buuuczy cały czas jakby jakieś zwarcie było..
W panelu radia są cztery otwory.Trzeba w nie wepchnąć cztery dopasowane druty, gwoździe itp do momentu odblokowania zatrzasków. Wtedy radio powinno wyjść bez problemu.
Opisów i instrukcji wyjęcia radia na forum była już cała masa. Można użyć do tego celu nawet nitów gdyż mają odpowiednią średnicę.
Mart, jeśli nie chcesz kombinować z dorabianiem wyjmaków to musisz zakupić takie: http://allegro.pl/klucze-wyjmaki-bla...785674135.html
na 3 zdjęciu masz antenę GPS poszukaj jeszcze takiej końcówki ale w szarym kolorze to będzie GSM..masz wielozłącze z sygnałami CAN..ta biała podłużna wtyka na 3 zdjęciu..czyli masz wszystko pod fabryczną nawigacje.Musiał ją ktoś dołożyć gdyż wersje auta masz dość ubogą / klima manualna i jak piszesz brak sterowania w kierownicy /. Sprawdź czy masz mikrofonik do zestawu / może jest jakiś dołożony na podszybiu przy lusterku / lub fabrycznie w lampce sufitowej ..Wybór zależy od Ciebie.Jeśli ja bym miał zainwestować do 600 pln ..kupiłbym fabryczną sprawną odblokowaną nawigację...jeśli miało by to kosztować powyżej 1200 / jak wołają na allegro / zainwestowałbym w jakiś kombajn który bym wymontował przy sprzedaży..kable już masz![]()
Przede wszystkim widać że dołożona bo masz wyciętą poprzeczkę a w deskach rozdzielczych tej poprzeczki w ogóle nie było. Bez tej poprzeczki ciężko chyba będzie zamontować zwykłe radio. Jeśli masz już wszystko pociągnięte to też myślę że lepiej byłoby kupić nawigację.
- - - Updated - - -
Tak to powinno wyglądać by możliwe było zamontowanie normalnego radia: