Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Temat: Radio - problem

Użytkownik Dwusuwowiec
    Auto
    159

Domyślnie Radio - problem

Cześć, mam problem z odbiorem stacji radiowych poza miastem. Radio Pionner avic f10bt podpięty przez poprzedniego właściciela... obsługa z kierownicy działa! Nie znam się zupełnie na tego typu elektryce, ale przy okazji wymiany filtra kabinowego w schowku natknąłem się na taki niepodłączony kabel. Kto podpowie gdzie mam to podpiąć i czy ten kabel ma coś wspólnego ze słabo działającym radiem.
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	20150530_144642.jpg
Wyświetleń:	136
Rozmiar:	98.6 KB
ID:	168527   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	20150530_144656.jpg
Wyświetleń:	134
Rozmiar:	70.8 KB
ID:	168528  

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfy Romeo MiTo; Alfa Romeo 159sw; Alfa Romeo Gulia Super

Domyślnie

Albo żartujesz ze Swojej niewiedzy albo udana prowokacja. Przewód antenowy.

Użytkownik Świeżak Avatar entuzjasta159
    Mieszka w
    okolice Rzeszowa
    Auto
    brava 1,9 jtd cf3 2001 @ Alfa Romeo 159 1.9 jtdm 8v

Domyślnie

wygląda jak kabel od anteny,ale nie jestem pewny może się okazać że jest od nitro czy coś
    Ostatnio edytowane przez entuzjasta159 ; 01-06-2015 o 07:57

Użytkownik Romeo Avatar interside
    Mieszka w
    Biłgoraj
    Auto
    AR 159SW 1,9jtdm 8v

Domyślnie

brak zasilania wzmacniacza antenowego w antenie, kum za 5 zł taki rozdzielacz z niebieskim przewodem podłącz to odpowiednio i po sprawie

PS to na pewno przewód antenowy??? <lol>

Użytkownik Dwusuwowiec
    Auto
    159

Domyślnie

Ha Ha wiem że to kabel antenowy ale nie wiem czy wychodzący od radia czy do radia. Mój pionner jest 2DIN i szczerze trochę się obawiam że przy wyciąganiu coś popsuję, a chyba bez wyciągnięcia nic nie zrobię. No chyba że nie muszę wyciągać radia a wystarczy coś podpiąć do tego zakończenia ze zdjęć??? Może mi to ktoś opisać w jak najprostszy sposób, a najlepiej ze zdjęciami. Dzięki

Użytkownik Romeo Avatar interside
    Mieszka w
    Biłgoraj
    Auto
    AR 159SW 1,9jtdm 8v

Domyślnie

no dobra niech Ci będzie
    jak instalator poprawnie podłączył to radio to powinno być za radiem coś takiego

wtyczka męska wpięta do radia a w tą metalową rurkę wpinasz wtyk który masz za twoim zdjęciu, niebieski przewód podpięty do wyjścia zasilania z radia jak dobrze pamiętam to też niebieski 9 w każdym razie dobrze opisany, jak to zepniesz powinno być ok.
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	fe0311323130541f.jpg
Wyświetleń:	279
Rozmiar:	20.8 KB
ID:	168536  

Użytkownik Dwusuwowiec
    Auto
    159

Domyślnie

wielkie dzięki za odpowiedz - czyli nie obędzie się bez wyciągnięcia radia...może się uda

Użytkownik Maniak resoraków Avatar elgritone
    Auto
    916 / 939 / 955

Domyślnie

Tytuł się zgadza, więc nie będę zaczynał nowego tematu, wykorzystam ten.
    Mam radio fabryczne (z navi) i taki problem; od czasu do czasu (powiedzmy tak ze dwa razy w miesiącu) radio traci zasięg, nie odbiera, żadnego radia trwa to jakiś dzień, później wszystko wraca do normy ( choć wydaje mi się, że odbiór wcale nie jest taki rewelacyjny...) co to może być? Przez weekend postaram sie wyciągnąć radio i zerknąć czy wtyczka anteny nie jest poluzowana...ale raczej nie to jest problemem...

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Desmond
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    Alfa 156 SW JTD 16V

Domyślnie

Witam !! Podepne się pod temat bo nie mogę znaleźć odpowiedzi na mój problem a chodzi chyba o kabel antenowy. Chodzi o to że po wypięciu z radia kabla antenowego traci się zasilanie do radia, całego panelu sterowaniem klimy, nie działają wycieraczki, kierunki i tylne szyby. Problem w tym że wczoraj nagle wszystko przestało działać pomimo że kabel antenowy był dalej wpięty w radio. Dzisiaj rano wszystko działało normalnie po czym po 5 minutowym postoju auta pod sklepem znowu wszystko zdechło. Jakieś pomysły co się dzieje i czy w Waszych autach
    też jest tak podłączone zasilanie radia i rzeczy o których pisałem. pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Desmond ; 07-07-2015 o 11:12

Użytkownik Świeżak Avatar entuzjasta159
    Mieszka w
    okolice Rzeszowa
    Auto
    brava 1,9 jtd cf3 2001 @ Alfa Romeo 159 1.9 jtdm 8v

Domyślnie

Cytat Napisał Desmond Zobacz post
    Witam !! Podepne się pod temat bo nie mogę znaleźć odpowiedzi na mój problem a chodzi chyba o kabel antenowy. Chodzi o to że po wypięciu z radia kabla antenowego traci się zasilanie do radia, całego panelu sterowaniem klimy, nie działają wycieraczki, kierunki i tylne szyby. Problem w tym że wczoraj nagle wszystko przestało działać pomimo że kabel antenowy był dalej wpięty w radio. Dzisiaj rano wszystko działało normalnie po czym po 5 minutowym postoju auta pod sklepem znowu wszystko zdechło. Jakieś pomysły co się dzieje i czy w Waszych autach
    też jest tak podłączone zasilanie radia i rzeczy o których pisałem. pozdrawiam
    Powiem Ci że nawet jak odłączyłem całkowicie radio to nawet licznik km nie mrugał,a mam sterowanie z kiery.
    Wiec tym bardziej odłączenie anteny nie powinno robić takich cyrków w aucie.Nie wiem czy odłączałeś aku ale jeśli nie spróbuj