Witam.
Posiadam Alfe Romeo 156. Oryginalnie było w niej radio pionner ze zmieniarka.Jednak zostało ono skradzione.
Dzisiaj postanowiłem założyć radio Audi gamma blaupunkta. Radio stare ale takie miałem i chciałem żeby mi coś grało w samochodzie.
Odłączyłem przejściówki na radio pineera tak żeby postały kostki uniwersalne iso. Te kostki podłaczyłem do radia Audi. I wystąpił problem:
otóż gdy włączam radio bez włączenia stacyjki w pozycji acc radio zaczyna grać a na desce jest wyświetlane że zapłon został włączony.
Gdy kręcę potencjometrem radia, radio głupieje: znikają napisy na wyświetlaczu traci się dźwięk. Gdy przekręcę kluczyk w pozycję acc wszystko jest w porządku. I teraz zastanawiam się czy to może być jakiś problem z instalacją. Dodam że znalazłem tam luźny kabel oznaczony batery idzie on w okolice skrzynki bezpieczników, przy końcu ma on bezpiecznik na kablu i za bezpiecznikiem jest kolor zółty który jest podłączony w przejściówce do radia pionner, czyli nie jest podłączony teraz do radia. Mogę podejrzewać że jest on potrzebny do wzbudzania zmieniarki lecz nie jestem pewny.
Za wszelką pomoc dziękuje
Link do radia audi http://codedradio.info/pics/AUDI/gamma_cc.jpg