DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
felgi 16 od 2.0 ts i 2.4 jtd przedliftowych nie wlezą pod zaciski brembo i nie ma co dalej polemizować.
http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA
Wiadomo że są dwa rodzaje fabrycznych 16". Jedne zwykłe i drugie do zacisków brembo. Ja osobiście z tym nigdy nie miałem kontaktu bo po prostu mam i miałem 17". Ale dzisiaj zadzwonił do mnie alfa.kris że on ma po lifcie z brembo i 16" z ET 36,5. Czyli jest odwrotnie niż wyczytałem na forum (i napisał m.in. Emek w tym temacie). Tj. ET 36,5 na brembo a ET41 do TSa i prze fl diesla. I to ma sens ponieważ im mniejsze ET tym więcej miejsca na zacisk. Nie mam tego jak sprawdzić ale na felgach alfa.krisa pisze wyraźnie![]()
Hmm to ja juz jestem glupi w takim razie, przejrzalem tego maila od goscia co kupowalem felgi i on wyraznie podal mi rozmiar 166 7JX16 ET41. Z tym, ze teraz przegladajac ogloszenia na marktplaats sa tez felgi z takim samym ET41 tylko 6.5Jx16 i ludzie w ogloszeniu pisza wlasnie o wersji 2.4jtd 10v i 2.0 TS takze ja juz nie wiem dokladnie czym to sie rozni. W kazdym badz razie napewno sa 2 wersje felg 16 calowych. Wiecej juz nie mieszam![]()
Born to be wild!
Więc się zgadza z tym co piszę. ET 41 nie wchodzą na brembo. Musi być mniejsze ET.
Ponieważ przed sezonem letnim mam zamiar kupić na zapas tez felgę aluminiową
Zacząłem śledzić temat ,po sprawdzeniu organoleptycznym wnioski są następujące
- Posiadam felgi 6,5”Jx16H2 -36,5
- Numer katalogowy EPER to 60684681
Po konsultacjach telefonicznych z Markiem i sprawdzeniu na kalkulatorze ustawień ,można dojść do wniosków że taka sama felga ale z ET 41 przesunie się do środka samochodu o ok. 5 mm co może skutkować zaczepianiem felgi o zaciski hamulca
http://www.felgi.pl/narzedzia-do-fel...lator-et-felgi
ludzie nie mieszajcie poraz enty juz o tych felgach, był juz kiedys temat na kilka stron o tym samym, powinien byc w archiwum i tam juz wszystko bylo opisane...
te z mniejszym ET 6.5x16 nie wejdą, wchodza tylko te co mają et41 ktore miały dwa rodzaje szerokosci 6,5 i 7 cala
To jak jesteś taki mądry to wytłumacz jakim cudem ET36,5 wchodzi na brembo krisowi skoro twierdzisz że nie wejdą![]()
Sprawdzałem swoje koła. Mam brembo i ET 41
Moje Alfy
AR 166 Sportronic LPG, 2.5 24v
AR 166 3.0 Sportronic
AR 166 Manual 3.0 => swap r5 q4
AR 164 3.0 24v, Q2, Motronic ME 2.1, ABS+EBD, 6speed
Gtv_Spider 2.0=> swap 3.0 24v
Oraz
Delta III 1.75 k04
Espace IV 3.5