witam , mysle ze ta "warga to na tulejce po ktorej porusza sie lozysko oporowe ? ja tak mialem , przyczyna byla odwrotnie zalozona tarcza sprzegla . pozdr.
witam , mysle ze ta "warga to na tulejce po ktorej porusza sie lozysko oporowe ? ja tak mialem , przyczyna byla odwrotnie zalozona tarcza sprzegla . pozdr.
Kolego nie wiem dlaczego może wczesniej ktoś odwrotnie tarcze założył bo dochodziła do tej tulejki i zrobiła na niej wargę innego wytłumaczenia raczej nie ma. U mnie docisk jest cały łożysko też tylko tarczę ucieło zaraz koło wieloklinu nie znam się na tym ale moim zdaniem dlatego sie to urwało że ta tarcza opierała się na tej tulejce co łożysko oporowe na niej pracuje niestety pech ale tego mechanika co to robił bym za jaja powiesił za takie cośMałe pytanie jesli ktoś zmieniał takie sprzęgło to podpowiedzcie jak ma byc ta tarcza założona bo na dwumas pasuje w obie strony??
- - - Updated - - -
Dokładnie tak samo pomyślałem a koledze też tak się tarcza urwała? Pozdr.
tylko przypadkiem nie zatrzaśnij łożyska do docisku przed montażem
A co do strony może ten link pomoże http://www.schaeffler.com/remotemedi...0025_pl_pl.pdf
Ostatnio edytowane przez bonzaj ; 25-01-2013 o 22:03
Dzięki kolego dużo to wyjasniło poprzednia tarcza była odwrotnie zamontowana z tego co pisze w tej tabeli i na tarczy więc nie dziwne że się rozleciało:/
- - - Updated - - -
Dzięki kolego dużo to wyjasniło poprzednia tarcza była odwrotnie zamontowana z tego co pisze w tej tabeli i na tarczy więc nie dziwne że się rozleciało:/
u mnie tarczy nie urwało , tylko po remoncie byl problem ( biegi ciezko wchodzily i auto chcialo jechac na wcisnietym sprzegle ) tarcza ma z jednej strony wyzszy "wieloklin " i tym powinna byc zalozona do dwumasy , wtedy nie bedzie obcierac po tulejce . pozdr.
Wielkie Dzięki wszystkim za pomoc Moja Bella złożona) jeszcze takie małe pytanko czy do skrzyni można dolac inny olej niż oryginalny nie mam pewności jaki jest a wiem że nie ma go zbyt dużo:/ Nie wiem czy dolac czy lepiej wymienic? Jeśli wymienic to na jaki? Może jakiś zamiennik bo oryginalny to dośc drogi:/
Wymień na inny o odpowiedniej specyfikacji, wszystkie z jednej beczki leją![]()