Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 33

Temat: komputer wywala błędy i wyje po odpaleniu

Użytkownik Znawca Avatar karmal
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    Maserati Ghibli S 3,0 410KM

Domyślnie

Cytat Napisał AirAjti Zobacz post
    Chyba tak jest, że przy mrozie pompa wspomagania przez chwilę działa jak działa... ja mam wymieniony zbiorniczek i dalej jest to samo. Może to kwestia oleju jest?
    Jak się wymieni płyn na zielony to przestaje wyć przy porannym uruchomieniu. Jest rzadszy. Czerwony jest bardziej gęsty i nie dochodzi tam gdzie zielony w niskich temperaturach - powoduje to delikatnie wycie/zgrzytanie przy odpalaniu na dużym mrozie ( gdy auto dłużej postoi - najczęściej odpalanie po nocy albo po kilku godzinach stania na mrozie ).

Łada Niva prod. 2010 w posiadaniu od 02.2017 )

Aktualnie Maserati Ghibli S

Użytkownik Rowerzysta Avatar Myszkin
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    służbowe

Domyślnie

Cytat Napisał kaz156 Zobacz post
    Ja trochę z innej beczki, w mojej 159-ce po odpaleniu jest normalnie, natomiast zawsze po zgaszeniu silnika pod maską silnika przez ok. 3-5 sek słychać jakiś wysokiej częstotliwości dżwięk. Co jeszcze tyle czasu pracuje po wyłączeniu zapłonu?
    Podłączam się do pytania - ja też to mam
    "Alfa Romeo ma wszystko, czego potrzebuje: rzesze rozmontowanych emocjonalnie fanów..."

"Od takiej marki jak Alfa Romeo oczekujemy wysmakowanych detali, które zamieniają zwykłą czynność prowadzenia samochodu w celebrację kontroli nad maszyną"

Użytkownik Fachowiec Avatar pampik
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    była - AR 166 2.4 JTD / 159 1.9 JTDm 16V 07r - jest 159 2.4 210 :)

Domyślnie

A ja byłem przekonany że to "bendix" z rozrusznika nie wraca i już miałem rozbierać rozrusznik

Użytkownik Maniak resoraków Avatar 19czarny06
    Mieszka w
    Okolice KrK
    Auto
    AR 159 JTDm 120hp (egr, dpf out, 165hp)

Domyślnie

A czy zielony płyn nie jest czasem do układów elektro hydraulicznych?

Użytkownik Świeżak Avatar klimucho
    Mieszka w
    Warszawa / Mińsk Mazowiecki
    Auto
    Spider 115 1.6 '87

Domyślnie

Są dwa rodzaje płynów do układu wspomagania. Czerwony i zielony.

Z tego co pamiętam czerwony jest gęstszy

Użytkownik Fachowiec Avatar AirAjti
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

Zielony płyn (rzadszy) póki co nie wchodzi u mnie w grę... magiel mi cieknie :/
    Zapamiętam na przyszłość.
    Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel

"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

Cytat Napisał karmal Zobacz post
    Niekoniecznie wymiana zbiorniczka spowoduje zaprzestanie tego porannego, krótkiego wycia.
    Otóż aby wyeliminować to krótkie wycie musi wymienić płyn w układzie na ten rzadszy ( zielony ) na czerwonym będzie to krótkie wycie nawet po wymianie zbiorniczka ( wymiana nic mu nie da odnośnie tej przypadłości ).
    karmal a gdzie ja napisalem ze to krotkie wycie mu ustanie.Ja wymienilem zbiornik i dalej mi zawyje na mrozach z rana.Chodzilo mi o to jak zacznie mu wyc pompa caly czas zeby wymienil zbiornik i bedzie OK,a tym krotkim zawyciem z rana nie ma sie co martwic

Użytkownik Ogier
    Auto
    alfa 159 8v 120km

Domyślnie

Dzięki panowie - a mam pytanie czy w takim razie aku kwalifikuje sie do wymiany ? tzn czy na dłuższa mete może to spowodować jakas usterke elektorniczna w aucie ? bo odpala normlanie raczej bez problemu i nie wiem czy jest sens juz teraz kupować nowy akumulator.
    I mam tez jeszcze inne pytanie: blue&me przestało mi działać, najpierw czasami gubiło sie połączenie teraz juz w ogole nie łaczy. Skasowałem profil a czy ktos sie orientuje żeby założyc nowy to po prostu próbuje połaczyc sie z tel wpisując kod pin z samochodu czy trzeba zakładać cos ala "nowe konto" ? Bo patrzyłem instrukcje do blue&me ale ja połowy opcji co tam sa wypisane to nie mam

Użytkownik Fachowiec Avatar AirAjti
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

Plotka głosi, że słaby aku potrafi zepsuć centralkę ABSu...
    Jeśli chodzi o "blutacza" to nie mam i nie pomogę
    Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel

"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond

Użytkownik Znawca Avatar karmal
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    Maserati Ghibli S 3,0 410KM

Domyślnie

Cytat Napisał prv87 Zobacz post
    Dzięki panowie - a mam pytanie czy w takim razie aku kwalifikuje sie do wymiany ? tzn czy na dłuższa mete może to spowodować jakas usterke elektorniczna w aucie ? bo odpala normlanie raczej bez problemu i nie wiem czy jest sens juz teraz kupować nowy akumulator.
    I mam tez jeszcze inne pytanie: blue&me przestało mi działać, najpierw czasami gubiło sie połączenie teraz juz w ogole nie łaczy. Skasowałem profil a czy ktos sie orientuje żeby założyc nowy to po prostu próbuje połaczyc sie z tel wpisując kod pin z samochodu czy trzeba zakładać cos ala "nowe konto" ? Bo patrzyłem instrukcje do blue&me ale ja połowy opcji co tam sa wypisane to nie mam
    Akumulator podładuj ( niski prąd i 10h ładowania ). Ja w mocne mrozy już drugą zimę tak mam że czasami wyskakuje błąd ABS/HH i zaraz gaśnie. Nic niedobrego nie zauważyłem.
    Z B&M nie pomogę

Łada Niva prod. 2010 w posiadaniu od 02.2017 )

Aktualnie Maserati Ghibli S