W kazdym "normalnym" aucie jak ściąga na maxa w doł silniczki to jest błąd w układzie samopoziomowania (99% któryś z dwóch czujników).
W kazdym "normalnym" aucie jak ściąga na maxa w doł silniczki to jest błąd w układzie samopoziomowania (99% któryś z dwóch czujników).
tylko że u Bartola jest taka sytuacja że jezdzi juz rok z odpiętym czujnikiem na wachaczu z tyłu i było dobrze (taką kupił), aż nagle opuściły się w dół.
zastajawiam sie czy to ze jest odpiety tylniu czujnik ma jakis zwiazek z tym ze alfa jest obnizona ? tylko wlasnie 1,5 roku tak jezdzi i zawsze swiecily dobrze . Co po 1,5 roku przypomnialo sie elektryce ze nie widzi czujnika z tyłu?
A ja znam rozwiązanie twojego problemu.
Miałeś wypięty tylny czujnik i wywalony błąd na ksenonie - ktoś ustawił lampy ręcznie bo się da. Skasowałeś błąd i komp zapamiętał błędne ustawienie czujnika tył i spuszcza lampy na dół.
Kolego na początek napraw czujnik z tyłu - potem ustaw lampy ręcznie i zrób kalibrację.
A jeżeli chcesz abym w ogóle Ci pomóc to napisz tu jakie są wartości napięć na czujnikach - TO JEST WAŻNE.
A pisanie, że komp nie pomaga to oznacza, że się nie umiesz nim posłużyć - skorzystaj z pomocy kolegów bardziej obcykanych albo przyjedź do mnie ;p
Też mi się wydaje że miałeś coś zrobione doraźnie. Napraw czujnik i wszystko ustaw jak fabryka przewidziała. Bo teraz to takie kombinowanie...
Tylko madry poprzedni wlasiciel uciał kostke od czujnika.Do tylniego ida tak samo 3 kable?. Ok wymienie tylni czujnik podepne go i jechac na ustawienie lamp a pozniej dopiero kalibracje?
- - - Updated - - -
lampy opadły same zanim usunałem bład
wykorzystaj ten kabel: http://autosklep24.pl/pl/p/Kabel-pot...7-156-GT/12289
ooo dzieki wielkie![]()
Podepne sie pod temat.
a czy to normalne że prawy xenon w dość szerokim zakresie się podnosi i opuszcza a lewy bardzo delikatnie ruchy wykonuje? tzn mały zakres?
Normalne to to nie jest ale jaki jest tego powód to nie przychodzi mi nic do głowy konkretnego. Oba reflektory powinny równo pracować.