Trzeba też pamiętać, że w JTD na niektóre rynki hodometr nie był po prostu aktywowany![]()
Trzeba też pamiętać, że w JTD na niektóre rynki hodometr nie był po prostu aktywowany![]()
Hehe a to ciekawa sprawaMoja jest z Francji
a jak to wytłumaczycie?? podłączałem Doblo 1.9JTD pod FES'a , na liczniku ~200 tys km. a na fesie ~900tys km?? samochód przyjechał z Włoch, sprowadzony prze komis.....
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
kolego FES 3.5, w Alfie Andrzeja (damian2709) pokazuje że jest cofnięta o 100tys. -to mogło by się zgadzać, w mojej pokazywał że o 40tys km. cofnięty ale w tym Doblo to chyba za dużo...
ja swoją przejechałem 50tys km i przez cały czas FES pokazuje 262tys... zablokowany hodometer? można tak?
Hodometr szaleje dalej ostatnio było 1500tys dziś jest 16500 a przejechałem ok 100 kilometrów
Było już sporo na ten temat na forum, nawet na forum FES'a temat był poruszany. Najczęściej spotykany problem w błędnym odczytem jest w EDC15 ale w innych sterownikach jak widac również. U mnie fes pokazuje ponad 900K km, a licznik niecałe 180k km i przypadków ze swirowaniem tego paremetru była już masa wiec nie ma się co przejmować![]()