Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Temat: Czujniki parkowania

Użytkownik Znawca Avatar szewi
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa

Domyślnie

Nie bo wtedy latwo je uszkodzic - mowie lepiej odczekac kilka dni az wroca do normy. Jest na to duza szansa.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar kizior
    Mieszka w
    Rybnik-Kamień
    Auto
    Alfa 159 jtdm 1,9 16v 2006 sw

Domyślnie

Witam,problem z czujnikami,mam przód tył,po załączeniu nad głową czujników led nie świeci a i słychać długi pisk,po wrzuceniu wstecznego nic sie nie dzieje ale czujniki wszystkie "cykają",nie wyświetla sie żaden komunikat,nie mogę się połączyć z czujnikami w fesie,w inf can wyświetla Węzeł czujnika parkowania (NSP): NieobecnyWęzeł czujnika parkowania (NSP): Nie aktywny

Read more: http://www.forum.alfaholicy.org/159_...#ixzz2OpcExMDJ
    kuknąłem na centralkę w bagażniku wszystko z góry ok
    co to morze być?centralka kaput?tylko że czujniki wibrują?

Użytkownik Romeo Avatar sickboy
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    AR 159 1.9JTDm 16V Distinctive 2006r

Domyślnie

Jak sprawdzić czy wiązka jest ok, tzn. czy kable nie są gdzieś poprzerywane. Aktualnie mam wiązkę z czujnikami w domu, bo dałem zderzak tylny do poprawek lakierniczych. Mam multimert, ale nie bardzo wiem jak sprawdzić czy wszystkie kable przewodzą prąd. Do czego podłączyć wiązkę żeby można było sprawdzić napięcie na kablach?

Nero Provocatore - AR159
    Jedna mARka - Jeden Klub - Alfaholicy

Użytkownik Świeżak Avatar Damianosl
    Mieszka w
    Legnica
    Auto
    Giulietta QV Rosso Competizione

Domyślnie

A mi po myjni juz jakis czas temu przestaly dzialac czujniki z tylu (wedlug fesa). Dzialaja dopiero jak jest powyzej mniej wiecej 10 stopni. Bylem u elektryka i on sprawdzil kostke pod zderzakiem, tam wszystko ok

Zaproponowal zrzucenie zderzaka bo mogk pasc ktorys czujnik lub jest gdzies wilgoc przy kostce, ale musze kupic czujnik zeby mniec ewetualnie od razu na podmiane.

Czy da sie cos zrobic bez sciagania zderzaka? Roznie to moze byc, zaraz go porysuja przy demontazu czy cos...

A moze sprobowac psiknac w okolice czujnikow np, sprezonym powietrzem?

Mam nauczke, zeby nie kierowac strumienia wody z myjni bezdotykowej zbyt blisko czujnikow

Wysłane z mojego Full AOSP on Rk29sdk za pomocą Tapatalk 2

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar kizior
    Mieszka w
    Rybnik-Kamień
    Auto
    Alfa 159 jtdm 1,9 16v 2006 sw

Domyślnie

Cytat Napisał kizior Zobacz post
    Witam,problem z czujnikami,mam przód tył,po załączeniu nad głową czujników led nie świeci a i słychać długi pisk,po wrzuceniu wstecznego nic sie nie dzieje ale czujniki wszystkie "cykają",nie wyświetla sie żaden komunikat,nie mogę się połączyć z czujnikami w fesie,w inf can wyświetla Węzeł czujnika parkowania (NSP): NieobecnyWęzeł czujnika parkowania (NSP): Nie aktywny

Read more: http://www.forum.alfaholicy.org/159_...#ixzz2OpcExMDJ
    kuknąłem na centralkę w bagażniku wszystko z góry ok
    co to morze być?centralka kaput?tylko że czujniki wibrują?
    Problem rozwiązany , okazało się że brzęczyk przedni był wypięty,czujniki działają ale tylko po naciśnięciu guzika nad głową,spróbuje proxy walnąć może pomorze

- - - Updated - - -

nie pomogło

Użytkownik Embrion
    Auto
    alfa 156

Exclamation Problem z czujnikami parkowania alfa 156 JTS 2004r.

Witam, posiadam alfe 156 JTS 2004r. i mam problem z tylnimi czujnikami parkowania, kiedy wrzucam wsteczny bieg to przez chwile piszczy czyli sygnalizuje wbity wsteczny nastepnie cichnie i kiedy podjezdzam do przeszkody to zero jakichkolwiek sygnalów zblizania sie do przeszkody, prosze was o pomoc albo o jakies wskazowki na temat tego co mogłbym zrobic zeby to dzialalo jak nalezy pozdrawiam alfoholikow

Użytkownik Romeo Avatar marcingoleniow
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 jtdm 150 km

Domyślnie

Cytat Napisał pelend Zobacz post
    Witam, posiadam alfe 156 JTS 2004r. i mam problem z tylnimi czujnikami parkowania, kiedy wrzucam wsteczny bieg to przez chwile piszczy czyli sygnalizuje wbity wsteczny nastepnie cichnie i kiedy podjezdzam do przeszkody to zero jakichkolwiek sygnalów zblizania sie do przeszkody, prosze was o pomoc albo o jakies wskazowki na temat tego co mogłbym zrobic zeby to dzialalo jak nalezy pozdrawiam alfoholikow
    Nie wiem czy masz podpięte czujniki do komputera (fabryczne) czy montowane gdzieś później i jak to jest w 156. Moje są oryginale i montowane jako opcja. Ostatnio czujniki parkowania tylne wyłączyły się całkowicie. Żadnych komunikatów albo błędów w FES-ie. Tak jakby w ogóle ich nie było. Sprawdzałem kostkę i była ok. Pomógł reset kompa przez odłączenie klemy z akumulatora na chwilę. Wszystko wróciło do normy.