Uszkodzenie mechaniczne to biora pod uwage pewnie uszkodzenie obudowy? Bo środek przy regeneracji i tak dają chyba nowy? I jakie rozwiązanie w końcu wybrałeś? Kupiłeś nowa czy regenerowałeś?
Uszkodzenie mechaniczne to biora pod uwage pewnie uszkodzenie obudowy? Bo środek przy regeneracji i tak dają chyba nowy? I jakie rozwiązanie w końcu wybrałeś? Kupiłeś nowa czy regenerowałeś?
jak był duży luz to mogło i wytrzeć aluminium po stronie tłoczącej więc i korpus muszą zmienić ( dodatkowe koszta ) ja widziałem na ebayu całkiem niedawno nowe kompletne " serca' tylko zakładać żeliwko i aluminim do tego wystroić
Dokładnie
Niekiedy jest to cena netto bez VAT.
Nówkę do Twojego motoru możesz wyrwać za 2000PLN z kawałkiem. Wiem, różnica w cenie jest, ale zawsze to nowa dmuchawkaZ regeneracją jest różnie... jednym służy bardzo długo po regeneracji innym "wysra" się szybko. Dochodzenie reklamacji w ramach gwarancji też za zwyczaj nie jest proste i przeważnie kończy się odmową (argumenty- nie odpowiednie eksploatowanie, nie fachowy montaż, itd.). Musisz sobie odpowiedzieć na pytanie: czy znasz sprawdzony dobry warsztat regenerujący turbo?
Tyle ode mnie
Pozdrawiam
Zawiozłem turbine, stwierdzili, że muszą ją rozebrać i wtedy ocenią, ale możliwe, że obudowa przytarta i do regeneracji się nie nadaje.
Ta turbina już była regenerowana przez poprzedniego właściciela samochodu, jakieś 9msc temu i jak widać długo nie pożyła.
156 1,9 M-jet 150KM 2005r
Błąd "low oil pressure" zaczął pojawiać się chwilę przed zakończeniem żywotu turbiny także mam nadzieję, że to przez turbinę było słabe ciśnienie oleju bo w końcu tylko z niego pociekł olej, a reszta silnika sucha.
W takim razie na co zwrócić uwagę? Co może być przyczyną i jak uchronić się przed ewentualnym uszkodzeniem kolejnej turbiny? Co należy sprawdzić?
Oczywiście po wymianie turbiny zaczynamy od zmiany oleju i filtra. Valvoline Maxlife 10w40 powinien być chyba odpowiedni?
Należy też sprawdzić ciśnienie oleju (da się to sprawdzić w FESie czy trzeba podjechać gdzieś?) i wartość doładowania (to chyba powinno być w FES?)
Ostatnio edytowane przez dyymianek ; 26-02-2013 o 10:48