Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Temat: Nie działają szyby przednie - tył działa normalnie

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD 8v

Domyślnie

Cytat Napisał marek230482 Zobacz post
    Masz osobny przekaźnik (moduł) od przodu i od tyłu. Znajduje się w bagażniku po lewej stronie.
    Jak mi się uda to spróbuje się do nich dogrzebać dziś. A w jaki sposób moge sprawdzić czy on jest uwalony?

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Miernikiem albo próbnie podając napięcie (ale do tego potrzebujesz schematy). Na początek sprawdź czy moduł dostaje w ogóle napięcie (gdziekolwiek).

- - - Updated - - -

Wróć......
    Przecież Ty masz 156. A to tam nie wiem gdzie są moduły

Użytkownik Embrion
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał marek230482 Zobacz post
    Miernikiem albo próbnie podając napięcie (ale do tego potrzebujesz schematy). Na początek sprawdź czy moduł dostaje w ogóle napięcie (gdziekolwiek).

- - - Updated - - -

Wróć......
    Przecież Ty masz 156. A to tam nie wiem gdzie są moduły
    Hehe dobrze, że się dziś za to nie zabrałem bo bym cały tył rozbebeszył

Użytkownik Pasjonat Avatar danus77
    Mieszka w
    Bełchatów
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.4 jtd 20V Sportronic '04r

Domyślnie

Kolego poniżej cała paczka odnośnie elektryki szyb przednich (schematy, opisy, lokalizacja elementów).

szyby AR156.pdf

P.S. Z opisu i rysunków nie wynika to dokładnie, ale moduł odpowiedzialny za przednie szyby masz za schowkiem pasażera pod konsolą. Aby sie do niego dostać musisz wykręcić ten schowek.
    Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
    były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
    jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
    Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
    http://chomikuj.pl/danus77

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    166 JTD

Domyślnie

z tego co ostatnio patrzalem na ten przekaznik to jest on rodem z tipo tempry, przynajmniej tak samo wyglada ten w bagazniku..

Użytkownik Embrion
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał danus77 Zobacz post
    Kolego poniżej cała paczka odnośnie elektryki szyb przednich (schematy, opisy, lokalizacja elementów).

szyby AR156.pdf

P.S. Z opisu i rysunków nie wynika to dokładnie, ale moduł odpowiedzialny za przednie szyby masz za schowkiem pasażera pod konsolą. Aby sie do niego dostać musisz wykręcić ten schowek.
    U lala, patrząc na ten schemat można się przerazić :/ w sobote będe miał troche więcej czasu więc będe grzebał przy aucie.

Użytkownik Embrion
    Auto

Domyślnie

Cześć chłopaki. Dawno mnie tu nie było, ale nie miałem możliwości cokolwiek pisać. Wraca mój problem z szybami przednimi. Wszystkie bezpieczniki posprawdzane (te pod kierownicą). Znalazłem tam dwa przekaźniki, po wypięciu jednego przestały działać tylne szyby, natomiast zmiana przekaźników nic nie dała. Morał taki że te przekaźniki są okej.
    Natomiast zaglądałem pod schowek ( ten po stronie pasażera ) jednak nie znalazłem tam żadnych przekaźników.
    Zdemontowałem też przełączniki na drzwiach i nie dochodzi żaden prąd (oczywiście od sterowania przodem). Sterowanie tyłem i przełącznik "Lock" działają i są podświetlone.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar gryzek_
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa 166 FL 2.4 JTD, 185KM, 2007

Domyślnie

Hej. Jeszcze raz rozgrzebie temat. Czytałem już kilka innych ale nie mogłem znaleźć schematu elektrycznego do szyb (lub ogólnie elektrycznego) w 166 FL. Znajdę go gdzieś na forum? I kolejne pytanie bo są sprzeczne informacje- moduł do szyb przednich znajduje sie w boczku w nogach kierowcy tak?? a gdzie jest od szyb tylnych?? Dokładnie mam problem z lewa tylną szybą. Od kupienia auta mi nie działała. Rozebrałem drzwi i nie dochodzi napięcie do siłownika. Bezpieczniki wszystkie ok. Przyciski sprawdzone (lewy podłączyłem do prawych drzwi i śmiga). Zostaje moduł tylko gdzie on jest ?? Czy jest tam coś na zasadzie 2 wtyczek(lewe i prawe drzwi) i jest możliwość ich podpiecie na krzyż żeby w ten sposób sprawdzić działanie modułu lub przewodów ??

ViP Znawca Avatar dareme89
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    166 '04 2.4 20V

Domyślnie

Jest w bagazinku przy bezpiecznikach. Z tego co pamietam to jest to w jednej wtyczce wiec nie pozamieniasz

Użytkownik Maniak resoraków Avatar gryzek_
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa 166 FL 2.4 JTD, 185KM, 2007

Domyślnie

Dobra ostatnie moje pytanie. Po poszukiwaniach na alledrogo okazuje się, że taki moduł komfortu (bo pod taka nazwa jeset) tylko od 156 mogę mieć już od 9zł w górę. Ogólnie ten moduł odpowiada za szyby i centralny tak wiec moje pytanie: czy ten moduł jest dopasowany dokładnie do danego modelu?? Zauważyłem, że taki sam jest również montowany w fiacie marea, linki do akcji:
    alfa
    http://allegro.pl/alfa-romeo-156-kom...513707475.html
    marea
    http://allegro.pl/modul-komfortu-mar...490961681.html

Czy jak kupie np od 156 będzie wszystko działać?