Wymień akumulator, ustaw rozrząd na blokady (na znaki się nie da dobrze zrobić) z nowym paskiem.
Wymień akumulator, ustaw rozrząd na blokady (na znaki się nie da dobrze zrobić) z nowym paskiem.
Tz mam kupić nowy pasek i akumulator i rozrząd ustawić na podstawie czego jak nie znaków?
Dodatkowo pewnych blokad.![]()
Odświeżam
okazało się że połamało dzwigienki zaworów i klin wywaliło na kole pasowym .
Już naszczęście jest to zrobione ale nie zdążyłem się zbyt wiele nacieszyć autem ponieważ znów pękł mi pasek klinowy !!!
Czym może być to spowodowane, dodam że nadkola są już założone.
Zjechanymi rolkami/kołem pasowym. Wymienić na nowe - cały tor po którym pasek jeździ.
Może coś blokuje z urządzeń pomocniczy, Wspomaganie alternator lub klima. Może wadliwy napinacz. Może któreś urządzenie krzywo idzie. Obejrzyj pasek on wszystko ci powie. Sprawdź czy nie jest gdzieś ścięty obejrzyj miejsce przerwania.
Rolki są nowe, wspomaganie raczej odpada bo jest ok, pozatym wymieniałem pompę, dodam że jak jest zimny i odpale to przez 2 min piszczy coś być może to łożysko alternatora ? Co sądzicie?
Piszczy czy gwiżdże? Jeśli piszczy to pasek ślizga natomiast jak bardziej słychać gwizd to któreś łożysko. A oglądałeś pasek co się zerwał? Morze gdzieś ma ślady mocniejszego zużycia. Odpal auto jak jest zimne jak przestanie piszczeć to wyłącz silnik i dotknij paska może się bardzo nagrzewa i dlatego jest osłabiony. Wymieniałeś napinacz paska?
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
A sprawdzałeś stan sprzęgiełka alternatora? Wymieniałeś wszystkie rolki prowadzące?