Jeśli chodzi o The Best engine, to jest nim 3.0 V6 w manualu. (bez wątpienia)
Jeśli chodzi o The Best engine, to jest nim 3.0 V6 w manualu. (bez wątpienia)
Dokładnie V6 i żadnych podlenków butanu nie ładuj
Przejedziesz się raz V6 i po nocach nie będziesz spał a wszystkie rzędówki będziesz traktował jako żart, ja zanim kupiłem swoją jeździłem dużą ilością 156, ale jak przejechałem się fałką, to wiedziałem że żaden inny silnik!!
Gazek na blosie w v6 to super sprawa
Kazdy chwali![]()
blos i pełen Sequent coś mi tu nie gra ?Napisał melek_italia
Alfa Romeo 155 1.8 8v 1993r.
Alfa Romeo 166 3.0 V6 2000r.
Alfa Romeo 145 1.9 JTD 1999r.
gaz jest dobry w kuchence i junkersie, aha i czasami się przydaje w zapalniczce, nic po za tym więcej nie słyszałam i słyszeć nie chce :!: jeżdżę na benie i to mi odpowiada w setnym procencie :wink:
Witajcie![]()
Jestem całkiem nowy na forum, jednak jeździłem już wieloma samochodami z różnymi silnikami i postanowiłem się wypowiedzieć.
Z ekonomicznego punktu widzenia warto zastanowić się jakie przebiegi robisz w ciągu roku, bo być może diesel nie ma sensu. Poprzednio jeździłem focusem z silnikiem 1,8 w dieslu i przy nieekonomicznej jeździe w trasie palił koło 8L/100km, a Alfa pali mi koło 10L/100km czyli diesel jakieś 20% mniej (oczywiście mówię o długich trasach). Jednak diesel jest nieporównywalnie droższy w serwisowaniu... więc pieniądze zaoszczędzone na paliwie i tak wydawałem... Tyle odnośnie trasy, co innego jest w mieście. Z tego co zauważyłem diesel pali strasznie mało przy włączonym silniku na godzinę, co innego benzyna. W warunkach miejskich wg mnie moje alfiątko pali jakieś 5L/1h. Czyli jak mam średnią prędkość 20km/h to średnie spalanie 25L/100kmCo innego wieczorem kiedy moja średnia prędkość wynosi często powyżej 60km/h. Bardzo często łapią mnie wszystkie możliwe światła, ale i tak spalanie mam w okolicy 10L/100km lub nawet mniej :mrgreen: Osobiście jestem w tej chwili wielkim wrogiem diesla (wcześniej wyznawcą jedynego prawidłowego sposobu zasilania przez Toyote Camry w benzynie, która paliła powyżej 20L/100km w trasie :!: ). Do tego wszystkiego bardzo boję się kupować używane diesle z małym przebiegiem... jakoś w to nie wierzę ;// Wg mnie właściciele benzyniaków mają mniejsze przebiegi i jak kupujesz samochód 5 letni z przebiegiem 120000km to jest duża szansa, że jest on realny... Sam jeżdżę rocznie bardzo różnie... od 60000km rocznie, nawet do 150000km rocznie i zwykle jak mam jeździć więcej to wybieram diesla. Jednak wg mnie tylko przy naprawdę ogromnych przebiegach warto poświęcić radość z jazdy...
V6 czy to będzie 2,5 czy 3,0 to już inna sprawa,ale ten silnik zapewni Ci niesamowite wrażenia z jazdy,mam też 145 z TS ale to już nie jest to.
Tak jak koledzy mówią V6 to kultowa jednostka...
Mi się moim TSikiem bardzo dobrze jeździ i nie narzekam ale, boje sie wsiadać w V6 bo dam sobie ręke uciąć, że za tydzień już bym sprzedawal moją żeby kupic sobie V6 :mrgreen:
Ale czekam do wiosny i...pomyślimy :mrgreen:
Wię jak już chcesz kupowac to bierz V6TB lub 2,5V6 a nie będziesz napewno żałował...tylko błagam nie gazuj Alfy...
Pozdrawiam
"Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz
Witam ponowniewielkie dzieki za wypowiedzi jakos coraz bardziej skłaniam sie do v6.
Jednak ponawiam pytanie: moim priorytetem jest NIEZAWODNOSC I BEZAWARYJNOSC jednostki napędowej i mam nadzieje, że tym sie kierowaliscie w wypowiedziach:?: :?:
I takie pytanie z innej bedzki ile kosztuje np: sprzęgło, rozrząd pompa wody i inny elementy które trzeba profilaktycznie wymienic, kosztują do alfy z silnikiem V6??
nic nie bedzie nie zawodne jesli nie bedziesz dbal ,jesli spelnisz pewne wymogi jakie potrzebuje ten samochod to bedziesz sie cieszyl i v6 to ci gwarantuje 2.5 troszke za male idealne do 156 jesli chodzi o czesci to tak mniej wiecej 1000-1200 rozrzad z pompa wody ,sprzeglo 600-800zl jesli wezmiesz pod uwage inne jednostki to prawie nic nie zaoszczedzisz ,jedynie na paliwie ale jak chcesz v6 to nie powinno cie to interesowac ,zawieszenie jest dosc skomplikowane zwlaszcza tylne i nie jest tanie ,mozesz poszukac wypowiedzi na forum wiele o tym pisano .Tak na zakonczenie juz ktos wspominal na forum o tym nie jest to tani samochod w utrzymaniu jesli chcesz miec wszystko na tip top ale gwarantuje doskonale wrazenia z jazdy
Giulia Quadrifoglio 2.9 V6 Bi Turbo
166 3.0 V6 Q2-Jest 230KM 265NM B6+Eibach.Decat manifolds+Equal length pipes+ Ragazzon.
155 2.0 16v -Jest.CSC Marmitte,B4,Byla
164 3.0 V6 12v- Byla
155 1.7 TS- Byla
159 1.75 TBI Ti - 261KM 435Nm-Byla
Lancia Kappa 2.4 TDS-Byla
https://www.flickr.com/photos/188123998@N07/albums