to że odlew jest taki sam to w sumie nic dziwnego bo wszyscy kopiuja przeciez oryginał.
Witam czy ktoś mogłby podać namiary gdzie można kupić taniej niż w serwisie alfy wahacze górne po lifcie, oryginalne (nie zamienniki, "na pierwszy montaż itp badziewia) lub lemfordery?
Powyżej ktoś kupował oryginały tutaj:
fiat-autoparts.com
cena niewiele wyższa od TRW.
No spoko, tylko, że oryginał jest niestety inny/ma inny odlew.
Jak widać większość z Was ma mizerne pojęcie o tym temacie niestety.
Cały mój wywód miał na celu pokazanie, że nie ma różnicy pomiędzy wahaczem TRW a Lemforder. Jeden producent, prawdopodobnie jakiś tańszy dostawca, a reszta to tylko logo niestety.
Swoją droga to nie zaobserwowałem nadmiernego padania sworzni w wahaczach TRW.
Wczoraj dla odmiany wymieniliśmy stukający Lemforder.
Te oznaczenia również wg. Waszej opinii to tylko odlew:
![]()
Ostatnio edytowane przez Pablo. ; 16-11-2013 o 17:20
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
Większość z nas to po prostu forumowi userzy, którzy na podstawie swoich jednostkowych przypadków wyciągają wnioski. Ja w dalszym ciągu pozostanę przy wniosku = nie kupuję TRW. Jeśli 12 miesięcy temu wymieniłem 4 wahacze tej firmy i po 8-10 miesięcy 2 z nich nadawały się do kosza, to ja z nich rezygnuję. Szkoda mi na nie kasy. Dzięki Twojemu postowi utwierdziłem się w przekonaniu, że trzeba będzie kupić po prostu wahacz z ASO. Obawiam się jednak, że może być z nimi podobnie jak ze sprzęgłami...
właśnie pytałem o oryginał...650 zł,ale zakładając że wytrzyma podobnie jak poprzedni, założony w fabryce - 180 tys.km, to chyba warto...
Wcześniej TRW wyglądały dokładnie tak jak oryginał, teraz coś zakombinowali, prawdopodobnie zaoszczędzili i mamy to co mamy.
- - - Updated - - -
Niestety elementy na pierwszy montaż są inne niż potem sprzedawane jako części zamienne.
Co nie zmienia faktu, że powinny wytrzymać podobny przebieg.
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y