Kolego robiłem ten sam błąd co Ty, miałem korekte na drugim cylindrze ok. +1,2 do +1,5, jeździłem na VP Nitro+ 2 baki + STP do czyszczenia. Trochę pomogło, ale zrobiłem logi dynamiczne i raz korekta stanęła na 0,9 a drugi raz na 1,2 (od ok 2000-4000 obrotów). Wyglądało jakby się przycinał. Paliwa premium są podobno dość suche - wyczyszczą wtryski, ale ich smarność jest mniejsza niż zwykłych paliw co może powodować ich przycinanie się. Poszperałem w sieci i wypróbowałem olej 2T, zwykły ON z Shella (30L) + olej w proporcji 1/250. Wyjeździłem to co wlałem (robiłem akurat trasę ok 500km) i sprawdziłem korekty ... i ku mojemu zaskoczeniu żadna z korekt nie przekraczała +/- 0,3 - co jak dla mnie jest już b.dobrym wynikiem. Co istotne ważny jest podobno rodzaj oleju 2T, ja użyłem oleju półsyntetycznego Orlenu (zalecany ze względu na parametry, podobnie jak LM), niezalecane są za to oleje mineralne (inna temperatura zapłonu i większa ilość popiołów). Ważna jest też proporcja - optymalnie 1/200 - 1/300, poniżej i powyżej powoduje to zmianę charakterystyki spalania (inna temperatura zapłonu mieszanki). Co do innych efektów to praca silnika (subiektywnie) wydaje się łagodniejsza, silnik nie dymi na niebiesko (jakby mogło się wydawać hehe).
P.S.
Byłem sceptyczny, ale u mnie zadziałało. Może i u Ciebie da radę