Witam.
Mam problem z wspomaganiem w mojej Brerze, zbiorniczek wymieniony na nowy, układ zalany świeżym płynem i wywala mi płyn z zbiorniczka, pompa wyje.
Jak zdiagnozować czy pompa padnięta? Wymontować ja i rozebrać? A może maglownica padnięta?
Kupiłem nowy płyn wspomagania zielony i mam zamiar zalać układ, w międzyczasie sprawdziłem z kolegą pompę wspomagania i nie widać w niej żadnych oznak zużycia.
Natomiast mam wątpliwosci co do nowego zbiorniczka wspomagania, ten nowo zakupiony jest dokładnie taki sam jak stary oryginalny, nie widzę w nim żadnej różnicy w środku.
Oba mają także te same numery tzn:A965. Nowy zbiorniczek jest z 2017roku.
Moze sprzedali mi zbiorniczek bez poprawek? Bo na nowym też płyn się pienił i wywalał górą.
Zdjecię obu zbiorniczków.
![]()
Do 2.2 JTS nie było zmiany zbiorniczka, to dotyczy tylko 1.9 JTDm 16V. Więc kupiłeś sobie po prostu nowy zbiorniczek. I polecam płyn czerwony, dokładnie przepłukać układ. Na takim wspomaganie w 159 pracuje najlepiej.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Czym zaslepic zbiorniczek bo zdjęciu węża tego gdzie jest sitko jak będę płukal układ?Jakieś patenty?
Jakiś korek, obojętnie. Aby tylko z tego nie ciekło.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Nie lepiej odsączyć płyn ze zbiorniczka i przy okazji zmienić sam płyn na nowy?