Nie dojdziesz, popatrz przypadek, który opisywałem ileś stron wstecz. Jałowe korekty idealne, pod obciążeniem się rozjeżdżają ;]
Nie dojdziesz, popatrz przypadek, który opisywałem ileś stron wstecz. Jałowe korekty idealne, pod obciążeniem się rozjeżdżają ;]
Zależy jak bardzo się rozjeżdżają. Czasem po prostu niewarto w nie inwestować, bo nigdy nie będą idealne. Ważne tylko, żeby wyłapać moment, w którym zacznie być źle, bo wtryskiwacz będzie lał zbyt dużo.
- - - Updated - - -
Nie pokusiłeś się zamienić wtryskiwacze miejscami? Bo rzeczywiście nie wygląda to dobrze.
Tak jak napisałeś, czasem lepiej nie mieć wglądu do korekt![]()
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Nawet do 4 się potrafią rozjechać i nikt nie wie o co chodzi ;] Wygląda źle, a auto wypluło na hamowni zdrową serię. Najgorszy wtrysk miał wymieniona końcówkę i nawet w najmniejszym stopniu nic nie uległo zmianieZ reszta miało się dać dojść po korektach
![]()
Ostatnio edytowane przez Pływak ; 05-01-2017 o 22:13
Serie ci wypluwalo bo masz korekcje w ecu, jezeli masz gdzies jaki defekt to ecu to poprawia korektami
Wysłane z mojego HUAWEI G6-L11 przy użyciu Tapatalka
aha to mi podpowiedziałeśPrzy takich korektach wynikających z uszkodzenia wtrysków powinien być wyraźny spadek mocy, a dlaczego to już odsyłam do lektury nt. zasad działania silnika.
Ostatnio edytowane przez Pływak ; 05-01-2017 o 22:25
Napisalem ci ze masz do tego korekty (w miare jak sobie ecu radzi) . Wiesz w ogóle jak dziala edc16c39 ? Mądrzyć sie na forum to nie sztuka, podaj email podesle ci mape ztakiego edc do przeanalizowania
Korekty są aby silnik równoważył sobie pracę z tym, że jak na jednym jest duża korekta na minus, a na drugim duża korekta na plus to na żadnym z tych cylindrów nie zachodzi optymalne spalanie. A jak taki burdel jest na wszystkich cylindrach to jakim cudem auta ma trzymać parametry seryjne skoro w żadnym z cylindrów nie zachodzi prawidłowy proces spalania? Rozumiem przy odchyłkach rzędu 1 max 2 na -/+ ale podchodzących pod 5 powinny już być duże straty. Nic mi podsyłać nie musisz bo mam swoje i oryginalne i modyfikowane ale w teorii to zawsze wszystko jest proste ;] Dlatego póki nic niepokojącego się nie dzieje każdemu polecem nie zagłębiać się w korekty i nie patrzeć na nie jak na wyrocznie ;]
Ostatnio edytowane przez Pływak ; 05-01-2017 o 22:48
Ile auto może więcej palić przy lekko rozjechanych korektach? Niby sumarycznie korekty powinny wynosić 0, ale jak to wygląda w praktyce? Ktoś posiada wyniki spalania przed i po regeneracji wtrysków?
Masz jakieś źródło? Z ciekawości pytam. I generalnie sam sobie zaprzeczyłeś, ponieważ korekty do dupy, a jest seria. Więc pozostaje przepuszczająca uszczelka (zapewne została założona nowa, tylko czy w oczyszczone gniazdo itp itd) lub słabsza kompresja na tym cylindrze, ale wtedy wynik z hamowni byłby pewnie też słabszy.
Wiesz, że był tu taki na forum, który chipem chciał dociagnąć do serii zamiast naprawić motor?![]()
Ostatnio edytowane przez magil ; 06-01-2017 o 07:24
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
korekty korektami,ale własnie jakie mamy cisnienie w cylindrach.to jest bardzo wazne