DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
niech robi - jego problem, jego czas, może wie więcej niż wszyscy wypowiadający się w tym watku .
I pomyśl jaką siłę przebicia ma jego prośba w porównaniu do prośby kogoś z góry.
A tak na marginesie z tego co na bieżąco czytałam forum przynajmniej jedna z profesjonalnych firm sponsorskich zlotu współpracuje z PROEXEM więc może warto uderzyć do źródła - tak jak pisałam wg mnie pomysł nie jest głupi a praktycznej wiedzy nigdy za wiele - nie trzeba korzystać ale zawsze warto wysłuchać
Te Tłumiki to istna tandeta. Zero jakości jak na obecny rynek . Mimo ,że tego nie widać to i tak wygląda to fatalnie. Popatrzyłem ich ofertę na Allegro .
Przeglądałem na You Tube filmiki i szału nie ma. Jest bass i tylko tyle.. Na wysokich obrotach to bardziej słychać jak silnik z ramy chcę wyskoczyć niż ów tłumik.
Jak będę mieć chwilę czasu to wrzucę filmik jak u mnie gwiżdżę wydech własnego projektu.
to się spytam co masz lepszego za 300 zł (mówimy o nowych produktach)
a jakie słuchałeś że tylko bas i nic poza tym,bo z tego co jak widzę na youtube to tych filmików na dzień dobry jest ok 100 i między innymi masz auta na pełnych przelotach które są ciche jak seria - to też się nie podoba. Już wiem o co chodzi - oferują że robią dźwięk pod klienta ale nie robią ragazzona i to was najbardziej boli
przeciez to, ze niby robia dzwiek tlumika pod indywidualne zamowienie klienta to jakas totalna bajka(do wyboru pewnie jest cichy-komorowy, glosniejszy-przelotowy, jeszcze glosniejszy-przelotowy z komora rezonansowa). za nie wiele wiecej kupisz tlumik z nierdzewki za zamowienie w RMmotors lub mtech profesjonalnie spawany tigiem, a nie smarkany migomatem. kilka proexow widzialem bo ludzie przywozili do kumpla zeby im to zamontowal w samochodzie i dobrego slowa nie da sie o nich powiedziec bo czesto sie konczylo na jakichs poprawkach.
Ostatnio edytowane przez kivi84 ; 17-05-2013 o 09:29
ustawienie głośno cicho to już coś, może mają opcje mniej lub bardziej basowy, może byli by w stanie zrobić ragazzona tylko że nikt nie chce zostawić auta do testów różnych wydechów - pomyślałeś na ten temat choć 0,5s ? Może byli by w stanie dopracować tłumik do 147 żeby się cały schował ale tutaj znowu potrzeba auta, może da radę zrobić go z nierdzewki ale do tego potrzbne jest auto.
Napisałeś że byłeś świadkiem niedopracowanych tłumików - masz cokolwiek co uwiarygodni twoje spostrzeżenia - zdjęcie lub filmik?
bo w necie każdy może napisac co chce np
co do innych firm - z tego co widziałam na forach bmw , hondy , subaru to z rm motors się wyleczyli podobnie jak z awg i wm - zgadnij czemu ? A proex tam jest. Jeśli firma (jakakolwiek by nie była ) utrzymuje się na rynku przynajmniej 5 lat to znaczy że to co robi jest dobre.
Znowu się temat pochwał rozwinie.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
A ja mam wrażenie, przedstawiciela PROEXa na forum już mamy![]()
Twin Spark Compressore - Na pohybel hejterom - Szalone 0.5bara
Mazda mx5 - bokiem, na glebie i z kierownicą po złej stronie.
"Nothing is "good" for daily driving that's not OEM. So by that logic don't turbo your car. Don't make it faster. Don't do anything. Go buy a bus pass."