Tak kombinujcie dalej... Potem ustawiajcie na nowo masę rzeczy zamiast zrobić to na wyłączonym zapłonie. Natomiast zostawianie kluczyka w stacyjce po odłączeniu aku już niejeden raz zakończyło się problemami z jego wyjęciem po ponownym założeniu klemy. Widać niektórzy wolą zrobić po swojemu mimo, że sprawdzone i bezpieczne sposoby są łatwiejsze...
Dodano po 9 minutes:
Jakoś do tej pory kilkadziesiąt poduszek w 159/Brerze udało mi się wyjąć bez odpinania aku. Widać muszę się jeszcze dużo nauczyć i stosować sprawdzone sposoby rodem z lat 90-tych, gdzie poduszka powietrzna budziła podziw i panikę wśród "wymieniaczy".
Po "Januszowemu" to Ty innym radzisz demontować Airbag... O silikonie nigdzie nie pisałem a w żadnej 159, w których oklejałem wnętrze nie puściły listwy choć nie były "porządnie" zdemontowane...
Ostatnio edytowane przez Belfer ; 18-02-2015 o 18:19 Powód: Dodano
Ja jednak byłbym za malowaniem, nie po to mamy wersję z Alu, by nadawać jej plastikową powłokę jak z tańszych wersji i innych aut.
Ale wykonanie i pomysł doceniam.
Była AR 147 TS 1.6 105CV -2002r
Była AR 159 SW 1.9 JTDm 150CV - 2006/7
Jest Nissan Murano II 3.5L V6 258CV
Ja postawiłem na malowanie i wygląda naprawdę bardzo dobrze, trzeba troszkę natrudzić się przy czyszczeniu tych elementów by było gładko ale naprawdę polecam
Możesz coś więcej na ten temat? Malowałeś alu karbowane?
Malowałem zwykłe plastiki, chciałem zmienić na alu karbowane ale nie mogłem znaleźć całego kompletu a jeśli był to w marnym stanie i bardzo drogi.