Ścieżki postępowania z eLearna, może na coś wpadniesz dzięki temu...
climate_control_not_working.pdf
fan_does_not_work_at_different_speeds.pdf
Ścieżki postępowania z eLearna, może na coś wpadniesz dzięki temu...
climate_control_not_working.pdf
fan_does_not_work_at_different_speeds.pdf
Witam dzisiaj wyjechałem autkiem z garażu zgasiłem silnik i otwarłem maskę sprawdzić jak jest z tym czynnikiem i co się okazało sprawdziłem pierwszy jak i drugi zaworek wciskając maszynkę do środka a tu nic zero czynnika pustka nic nie poleciało i tu moje zdziwienie skoro sprawdzali szczelność i wszystko było w normie niby tak wykazała maszyna :( szukając dalej znalazłem coś takiego i nie wiem czy to nie jest czasem cały problem tego czemu wentylator się nie załączał !!! Zrobiłem kilka zdjęć tak jak się tylko udało sami oceńcie i dajcie jakieś rady ;D
Jak nie było czynnika to co nas ściemniasz że sprężarka ruszała?
- - - Updated - - -
A ten przewód kto Ci masakrował?
pisałem kolego że latem ruszała teraz jakoś troszkę nie bardzo było kiedy sprawdzić bo zimno ale dzisiaj się za to zabrałem a tu .... zero czynnika !! Jeśli chodzi o przewód to nie wiem kto i dziwie się że jak napełniali to nic nie wykryło w maszynie o nie szczelność tym bardziej że dwukrotnie to robili.
Czy to może być wina tego co wcześniej opisywałem ???
Ostatnio edytowane przez sAweK ; 24-02-2014 o 16:28
To jest ewidentnie uszkodzenie mechaniczne. Sprawdzanie szczelności przez maszynę polega na sprawdzaniu spadku ciśnienia. Ale mikro nieszczelności nie wyłapie. Musiałby nabić klimę z barwnikiem i po paru dniach sprawdzić.
a czy to może być powodem że nie załączał się wentylator i czy przez zimę mogło wylecieć cały czynnik ??
Jeszcze raz Ci wytłumaczę. Jeżeli sprężarka się załącza a wentylator nie to po chwili wyłączy się kompresor. Ale czynnik musi być. Jeżeli nie masz dostatecznie dużo czynnika to nawet sprężarka nie ruszy. Musisz teraz sprawdzić szczelność. Skoro w układzie jest pusto to możesz sam kompresorem z manometrem. Jak jest duża nieszczelność to znajdziesz. Na mniejsze musi iść czynnik z barwnikiem. Jak będziesz miał nabite czynnikiem który nie ucieka dopiero wrócisz do tematu wentylatora. Uzupełnij w ogóle profil skąd jesteś i jaki silnik.
OK kolego uzupełniłem profil jak prosiłeś ;D co do klimy to wydaje mi się że cały problem będzie siedział w tej rurce bo jest cała spłaszczonaile może kosztować naprawa czegoś takiego i czy warto ją samemu ruszać ??
Uzupełnienie profilu jest ważne żeby wiedzieć skąd jesteś. Np w mojej okolicy wiedziałbym gdzie Cię skierować żeby Cię nie wycyckali jak do tej pory. Poza tym rodzaj silnika też często jest niezbędny do pomocy.
Rurkę możesz kupić nową w ASO, używaną lub w odpowiednich firmach Ci dorobią. Poszukaj, popytaj. Wymienić możesz sam jak potrafisz.
Koledzy, odgrzewam kotleta, ale nie chce pisać w nowym wątku.
Czy można wyłączyć klimę, ale żeby nawiewy i cyrkulacja działała? Czy w wystarczy tylko wyłączyć śnieżynkę, czy jednak żeby klima w ogolę nie działała należy ustawić tryb off?