Wiec co to bedzie? Zawor na pompie? Jak go sprawdzic? Wykrecic i podpiac pod aku?
Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
Wiec co to bedzie? Zawor na pompie? Jak go sprawdzic? Wykrecic i podpiac pod aku?
Zawór albo czujnik ciśnienia - diagnozuje się to przez podpięcie komputera i sprawdzenie ciśnienia paliwa podczas rozruchu - powinno być 300bar.
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
A jak odepne czujnik cisnienia to powinien sie wlaczyc tryb awaryjny i odpalilby chyba nie?
Czujnik wyciscisz i zobaczysz czy bedzie poprawa. Zaworu nie ruszysz bo to jest czesc mechaniczna wiec musialbys caly wymienic. Zrob jaj Maciek pisal. Podlaxz pod kompa i bedziesz mial jakis poglad. Jak nie masz kabla to podpowiem ze jego koszt jest porownywalny z jednym podpieciem pod kompa u jakiegos mechanika...
Kabel mam, zobacze jutro
Samochod byl cala noc i dzien z odlaczonym aku zeby sie nie rozladowal. Po podpieciu go i wlaczeniu mes wyskoczyly bledy: Pompa paliwa, regulator cisnienia paliwa, czujnik temp paliwa, czujnik cisnienia paliwa. Po skasowaniu i probie odpalenia byla tylko pompa paliwa, pomijajac caly czas ten czujnik temp powietrza. Podczas odpalania cisnienie wynosi najwiecej 40barow najmniej 8.
Czyli masz za male cisnieni. Teraz wyczysc czujnik cisnienia i zobacz czy cos sie zmieni.
Ten w listwie paliwowej?
Tak, skoro wywala jeszcze regulator to tutaj poczytaj:
http://www.forum.alfaholicy.org/zrob...aliwa_jtd.html
Nie umiem znalesc tego regulatora. Wyczyscilem cos co jest przed pompa, ale zbytnio nie wiem co to (foto1). Nie wiem rowniez co to za czarna skrzynka (foto3). Nie udalo sie odkrecic czujnika cisnienia paliwa (foto4), strasznie zapieczony.