sprawdz sobie mniej wiecej cene auta, tu masz program który ją wilicza http://www.eurotax.pl/P/fzgratis/
sprawdz sobie mniej wiecej cene auta, tu masz program który ją wilicza http://www.eurotax.pl/P/fzgratis/
Na tej stronie nie ma nawet mojego modelu silnikowego
Znalazłem tylko takie coś
Dodano po 12 minutes:
Moje wyposażenie :
ABS - ABS z elektronicznym rozdziałem siły hamowania
Poduszka powietrzna po stronie kierowcy / pasażera
Poduszka powietrzna kierowcy i po stronie pasażera - dezaktywacja poduszki powietrznej pasażera z przodu
Poduszka powietrzna : Poduszka powietrzna
Rozporządzenie antypoślizgowe ( ASR / MSR)
Elektrycznie regulowane i ogrzewane - w lewo iw prawo
Oprzyrządowanie płyta z wielofunkcyjnym wyświetlaczem i komputerem pokładowym
Światło stopu, trzeci
Przyciemniane szyby - wszystko wokół
Obrotomierz
Elektryczne szyby z przodu, - z automatu
dywaniki
Pokrywa bagażnika
Skrzynia biegów: 5-biegowa
Wyposażenie standardowe 147 : - ochrona przed bocznymi uderzeniami system przeciwpożarowy FPS ( Fire Prevention System ) - podświetlany bagażnik i wewnątrz uchwytu odblokowany - CAN, przednią funkcję oświetlenia "follow -me- home " - Check Control do drzwi , lustra , trunk - boczne w kolorze nadwozia oświetlenie wewnętrzne (z ściemniacz ) lampa do czytania , w tym pnia , rękawice ochronne pole korozją przez cynkowanie i Hohlraumverssiegelung klamki wykonane z aluminium (na zewnątrz) - lustro i makijaż kierowcy po stronie pasażera ( podświetlany )
Defogger tylnej szyby - z automatycznym wyłączaniem
Wycieraczka tylnej szyby - o zmiennej przerywanego wycieraczek
Ostatnio edytowane przez krzysztof_pul ; 21-04-2014 o 20:36 Powód: Dodano
Te glupie 6 moze z lekkim plusem to ci policza jako wartosc auta przed szkoda...
Znaczy tak mie sie widzi
Niestety
Tez mialem calke i jak mi pan podal wartosc przed szkoda to sie kilka razy pytalem czy nie pomylka i czy jaja sobie robi
Niestety ani jedno ani drugie
Trzeba bylo sie odwolywac i potem wyrywac kase inaczej...
A mam jeszcze pytanie PZU jako firma ubezpieczeniowa , prawidłowo podchodzi do sprawy wyceny i wypłaty odszkodowania niż jakieś MTU...??
Przede wszystkim, musisz się uspokoić, bo widzę, że jesteś napalony jak szczerbaty na suchary.
1. Czekaj na oględziny.
2. Czekaj na wycenę.
3. Jeżeli okaże się, że wycena jest śmieszna, to bierzesz swojego rzeczoznawcę z PZMotu i on robi wycenę.
Ubezpieczalnie pracują na dwóch systemach wyliczeniowych EUROTAX i AUDATEX. Zobaczysz na którym Ci zrobili.
4. Przedstawisz im wycene rzeczoznawcy PZMotu i pismo, z odwołaniem, dorzucą Ci trochę kasy do tej wyceny...
5. Jak przeleją Ci to co Ci skorygowali po odwołaniu, to piszesz jeszcze jedno odwołanie i tak do skutku, aż nie odpiszą, że więcej nie zapłacą i że jak chcesz to możesz iść do sądu.
6. Jezeli uznasz, że wydoiłeś już tyle, że starczy Ci na drugie auto i jesteś zadowolony, to olejesz sprawę, jak nie to sąd.
Proste.
No ok Więc muszę czekać
Najwyżej pomożecie napisać odwołanie
Czolem,
W sumie koledzy już wszystko powiedzieli. Jak znam zycie dostaniesz ze 2 tysie plus wrak. Co do PZU to ostatnio się dowiadywałem w jednym ASO i nieoficjalnie mi powiedziano ze PZU ostatnio odwala niezle maniany przy wycenach. Znaczy się wcześniej tez odstawialo, ale teraz to jest nagminne
W sumie pozostaje czekac na wycene i brac auto na OC na koszt sprawcy.
Szkoda ze policji nie było, ale mniejmy nadzieje ze sprawca się nie rozmysli, bo wtedy sprawa się komplikuje znacznie
Powodzenia![]()