Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 23 z 23

Temat: uślizg sprzęgła czy turbina?

Użytkownik Rowerzysta Avatar Boru
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa 159 1,9 jtdm 120km 2008r. sport vagon

Domyślnie

Cytat Napisał Pawelek_S Zobacz post
    No więc tak, do tego doszła inna sprawa .pozalaniu do pełna wczoraj rano zupełnie nie odpala tylko kręci .Podłączony był ale oprócz cz. ciśnienia doł. i EGR zadnych błedów .Ręce mi opadły .Wcześniejsze usterki były na starym paliwie.
    Witaj. Jeśli dalej masz problem to zapraszam na pv. Dokładnie opiszesz mi co się dzieje może wtedy coś pomogę. Turbinami i wtryskiwaczami zajmuję się ładnych pare lat to akurat coś może trafimy.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    1.9 150KM

Domyślnie

Cytat Napisał magil Zobacz post
    Filtr paliwa dawno wymieniałeś?
    Nie dawno ,ale problem rozwiązany auto lata az miło ,szkoda tylko że 3 dni z buta napierałem i komunikacją miejską .Swoją drogą dawno nie podróżowałem autobusami , fajne napisy tam są ,zdolną młodzież mamy teraz ha ha , A co do auta to banał nie chciał zapalić a wcześniej gasł bo,..... poluzowana wtyczka od CR była jak to odkryłem to możecie sobie wyobrazić moją złość .jeszcze tylko czujnik ciśnienia na kolektorze do wymiany i cacy ,pozdrawiam .

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Kielce
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.0 JTDm Sport Plus Berlina

Domyślnie Opadanie turbo o jedną działkę

Cytat Napisał Pawelek_S Zobacz post
    Nie dawno ,ale problem rozwiązany auto lata az miło ,szkoda tylko że 3 dni z buta napierałem i komunikacją miejską .Swoją drogą dawno nie podróżowałem autobusami , fajne napisy tam są ,zdolną młodzież mamy teraz ha ha , A co do auta to banał nie chciał zapalić a wcześniej gasł bo,..... poluzowana wtyczka od CR była jak to odkryłem to możecie sobie wyobrazić moją złość .jeszcze tylko czujnik ciśnienia na kolektorze do wymiany i cacy ,pozdrawiam .

Czyli rozwiązałeś ten problem ?? ja mam tak z silnikiem 2.0 jtdm . Rozpędzając auto z gazem w podłodze wszystko jest ok, problem pojawia się powiedzmy jak wrzucimy 3 bieg i utrzymujemy stałe obroty powiedzmy 3000 obrotów gaz lekko naciśnięty , ciśnienie doładowania wędruje na 1,4 rośnie i spada cały czas, auto lekko szarpie. Wskaźnik ciśnienia doładowania faluje . Problem pojawia się na 2 czasami, na 3 najbardziej wyczuwalny , jazda do 0,8 bara nie sprawia problemów . Jeżeli naciśniemy gaz do deski auto ładnie przyspiesza i problem nie występuje. Dzieje się to przy niewielkim wciśnięciu gazu.....