Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 45

Temat: Problem z Radiem ICS AR 166 foto

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.4 JTD 20V

Domyślnie

Cytat Napisał marek230482 Zobacz post
    Tak samo sprawdzisz, przestrzel miernikiem. Ale najczęściej problem tkwi w źle włożonej taśmie w gniazdo.
    Chyba nie czesto sie to wyciaga zeby źle pozniej wlozyc a jak rozbieralem to ciezko bylo je rozpiac drugie znowu sa zabezpieczone blokadami czy jak to nazwac

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Kris_Nero166 Zobacz post
    za używkę 100 zł wiec nie panikuj
    Z telefonem widziałem za 800zł ale to tak na szybko sprawdzałem

- - - Updated - - -

Powiem jedno przy okazji skad bierzecie cierpliwość do AR? Zapewne jak wiekszosc użytkowników tego forum tez bardzo mi sie podobaja samochody tej marki ale mam jeszcze 23 letniego Golfa III GTI 2.0. 16V i jedyny problem to zaprawki lakiernicze ehhh. W przyszły weekend walcze dalej z radiem zobaczymy kto wyjdzie z tarczą Jesli ktoś by mial jakies pomysły z góry dziekuje

- - - Updated - - -

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Cytat Napisał zbyszki Zobacz post
    Powiem jedno przy okazji skad bierzecie cierpliwość do AR? Zapewne jak wiekszosc użytkowników tego forum tez bardzo mi sie podobaja samochody tej marki ale mam jeszcze 23 letniego Golfa III GTI 2.0. 16V i jedyny problem to zaprawki lakiernicze ehhh. W przyszły weekend walcze dalej z radiem zobaczymy kto wyjdzie z tarczą Jesli ktoś by mial jakies pomysły z góry dziekuje
    Jeździsz czasem do motoryzacyjnego? Ja tam sporo bywam. I powiem jedno. Tak jak się sypią niemieckie auta to się nie da opisać. Ciągle wszyscy na nie narzekają. A że jesteśmy ciemnogrodem wchodzącym w dupę wrogowi to większość pacha to do przodu wmawiając sobie i innym że tak ma być i jest fajnie.
    Po pierwsze golfa masz od lat i już wszystko zrobiłeś co miałeś zrobić.
    A na alfie przyoszczędziłeś. Skoro sobie dałeś wcisnąć złoma to teraz rób. Widziały gały co brały. Icek ci nie działał a teraz płaczesz że nie masz cierpliwości. Było trzeba kupić sprawny.
    Jak kupiłem swoją pierwszą 166 to też się użerałem. Niestety. Kupiłem pochopnie od jakiegoś paprocha. Drugą kupiłem już od forumowicza, zadbaną. I nie muszę mieć żadnej cierpliwości. Przez dłuższy czas tylko lałem paliwo i latałem do pracy. Wiadomo że w końcu coś się zużyło i zepsuło. No ale nie tak jak w poprzedniej gdzie ciągle coś nawalało, ciągle odkrywałem oszczędności poprzednika.
    Ciebie też to czeka bo widzę że zbytnio do zakupu się nie przyłożyłeś. Tak więc musisz odpokutowac.
    Jak już wszystko ogarniesz to będzie spoko. Tylko oszczędzaj zawias bo nie zniesie tyle co Twoja perełka z kraju wroga

Odnośnie taśm. Sprawdź, piszę z doświadczenai że te taśmy mogą być tam luźne lub krzywo zatrzaśnięte. Przeczyść, dobrze zatrzaśnij.
    Ostatnio edytowane przez marek230482 ; 17-08-2015 o 05:14

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Łukasz 166
    Mieszka w
    Podlasie
    Auto
    Peugeot 406 Coupe 3.0 Była Alfa Romeo 166 2.4

Domyślnie

Cytat Napisał zbyszki Zobacz post
    Powiem jedno przy okazji skad bierzecie cierpliwość do AR?
    Tu nie chodzi o cierpliwość tylko o to w jakim stanie się kupuje auto. Jeżeli to ta alfa co stała jakiś czas na Otomoto z uszkodzonym automatem to będą takie niespodzianki.
    Jest Peugeot 406 Coupe 2002r 3.0 V6
    Była Alfa Romeo 166 2002r. 2.4 JTD
    Była Vectra B 2000r 2.0 DTI
    Była Vectra A 1993r 1.8 B+G

Użytkownik Znawca Avatar motogold
    Mieszka w
    Łebcz
    Auto
    alfa 166 2,4 jtd 1999/alfa 166 2,4 2003 150km

Domyślnie

Eee no nie zniechęcajcie chłopaka.Ja też kupiłem od forumowicza i to jak ona była "zadbana"to można książkę napisać.Jedni mają cierpliwość-drudzy nie,nie każdy urodził się zdolny manualnie,czasami kupuje się auto z konieczności i dostępnych środków a czasami widzimy parcha i go kupujemy,bo ma to coś.Tak jak kobiety torebki"po kolorze,bo pasuje do włosów"a nie koniecznie z głową.
    Poradzisz sobie.Ja też kupując nie miałem o niej pojęcia,ale poprzednik zadbał abym szybko się jej i cierpliwości nauczył.Odnośnie "wrogich "aut,to mam Superbę i nic przy niej nie robię,bo nic się nie sypie-taki "pancernik"a ma już 13 lat.
    Tak jak Marek pisał-sprawdź połączenia za ICSem,szczególnie te taśmy,bo już nie jeden z nimi walczył i one okazywały się przyczyną wielu problemów.Jeżeli to nie pomoże,to wtedy dalej bardziej biegli jak Marek czy Masa na pewno pomogą.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar bussoholik
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    AR 166 2.5 v6 00r CF2 GRIGIO CHIARO.

Domyślnie

Czasami dziwi mnie to, że ludzie oczekują od 15 letnich aut pełnej sprawności. Kilku właścicieli, kilku lepszych lub gorszych mechaników a ludzie patrzą i przejmują się tym że w ICS nie działa radio. Myślę, że przy takim wieku samochodu trzeba cieszyć się że podłoga, progi i podłużnice są całe i auto nie ma za sobą jakiegoś mega dzwona.

Po za naprawdę dobrymi sztukami z tego forum każda 166 będzie wymagać dużo nakładów pracy i kasy żeby cieszyć się tym autem w pełni, dotyczy to każdego samochodu w tym wieku tej klasy ... pokażcie mi ładną i w pełni sprawną E39 Wiele razy pisałem na tym forum, że ceny 166 nie odzwierciedlają wartości tych samochodów i są mocno zaniżane przez totalne trupy sprzedawane na części. Ludzie oczekują, że w cenie dobrych opon i podstawowego serwisu z rozrządem kupią sobie włoską limuzynę i będą wozić tyłek a potem żalą się na forum, że auto do kitu. Sam po zakupie prułem się na forum że mam już dość, choć kupiłem auto z pełną świadomością konieczności odbudowy mojego egzemplarza, "teraz sam jestem dziadkiem ..." .

Odnośnie samego problemu z ICS-em to, nie wiem czy rozbiórka coś da. ICS składa się z dwóch modułów Becker i Siemens. Za radio , CD i kaseciaka odpowiada Becker 2569 lub 2580 (wersja z telefonem) i ten moduł łączy się z resztą ICS-a za pomocą jednej taśmy. Jeśli tylko radio nie działa to tasiemki są raczej sprawne. Oprócz wpiętej anteny i zasilania ICS chyba nie potrzebuje niczego więcej do obsługi radia. Wygląda mi to na jakąś awarię Beckera w ICS. Najlepiej było by poszukać jakiegoś ICS-a na części i przełożyć sam moduł Becker.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar gennosuke
    Auto
    AR 156 1.9 JTD CF2, AR 156 1.8 TS CF2, AR 166 3.0V6 CF3

Domyślnie

Cierpliwości nie trzeba mieć jak się kupi samochód z niedziałającym ICS trzeba po prostu go naprawić/wymienić, ewentualnie kupić auto z działającym pytanie co tam ktoś teraz popsuł. A co do golfa to fakt Golf II to samochód nie do zajeżdżenia niestety kolejne generacje już takie nie są.

ZBANOWANY Maniak resoraków
    Mieszka w
    Polska, Mazowieckie
    Auto
    166 V6 3.0

Domyślnie

haha porównaj sobie system audio od Golfa i od 166 , to tak jak ja bym powiedział ze przy moim rowerze górskim nic nie robie , nic sie nie psuje tylko wsiadam i jadę

Użytkownik Znawca Avatar viader
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa 166 FL 2,4 jtdm 20V, 159SW 1,75 TBI TI

Domyślnie

Vw z tamtych lat są faktycznie dobre ale tylko dlatego, że były to auta zacofanie technologicznie w stosunku do reszty świata. Proste silniki, brak skomplikowanego wyposażenia czy zawieszenia. Co tam sie mialo niby psuc?

Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.4 JTD 20V

Domyślnie

Dzieki Panowie za słowa otuchy juz mi sie to forum podoba ale pozwólcie, że sprostuje bo czuje juz niewidzialnych ninja jak siekaja cebulę.
    Faktycznie Alfingera kupiłem ze djęcia z subito.it za 1,500E i kumpel, który akurat byl w Italii mi go przywiózł. Domyślalem sie, ze bedzie cos do zrobienia ale bez przesady. Skrzynia padnieta ehh zachciało mi sie automata, środek brudny jak to od makarona a ja jestem pedantem i musze mieć wszystko cacy dlatego tak mi zalezy na tym radiu. Auto jest wystawione na Otomoto ale tylko z powodu ze jestem kierowcą TIRa i do domu zjezdzam w sobote wieczorem. Nie mam po prostu czasu na naprawe samochodu. Kolejnym zaskoczeniem jest to, ze nie idzie kupic takiej skrzyni w Polsce. Aktualnie szukam skrzyni w Italii. Od mechaników z ASB Pałka w Mysłowicach odebralem auto z rozebraną skrzynia na czynniki pierwsze po tym jak mi zaspiewali za naprawe a całą historie opisze w innym dziale. Boli mnie to, ze kupiłem to auto pod wpływem emocji a nie rozsadku i teraz sie wsiekam. Co do mojego Golfa od wroga ma 23 lata wymieniłem w nim jedynie sprzeglo, które zniszczyłem na własne zyczenie (wrzucenie jedynki przy 110km/h) i poprawki lakiernicze. Faszysci nie zmuszaja mnie tez do słuchania muzy z serii tylko w banalny sposób wymieniam sobie radio na jakie chce zakładam wzmaka, suba, dobre głośniki i moge ze z Italiancami mierzyc.
    Wracając do problemu bo zboczyliśmy troche z kursu w niedziele sprawdze czy prąd przechodzi przez bezpieczniki a później wyciągne i ICSa i sprawdze te tesmy. Radio jest BECKERa bo juz mialem go wyjętego na stole

Użytkownik Znawca Avatar viader
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa 166 FL 2,4 jtdm 20V, 159SW 1,75 TBI TI

Domyślnie

Naprawde nie porównuj auta z epoki kamienia łupanego do skomplikowanej limuzyny. Skoro kupiles trupa to co sie dziwisz?1500 euro to jakies 6 tys zl. Jak za polifta to smieszna cena, przynajmniej 3 krotnie nizsza niz sensowne egzemplarze w kraju. Kup inne auto tej klasy i z tego rocznika za te pieniadze a napewno problemow bedzie nie mniej. Ba nawet golfa z tego rocznika dobrego nie kupisz...Jakbys pomyslal przed zakupem to bys wiedzial, ze skrzynie w jtd 20v sa problematyczne dlatego cena alf z automatami jest zazwyczaj nizsza. Nie kupisz dobrej uzywki bo te skrzynie sie sypia na potege. Kilka osób z forum naprawiala te automaty, pytaj o namiar. Koszt naprawy zazwyczaj 3-5 kafli, czyli równowartość sprzegla z dwumasa w kazdym popularnym aucie podobnej klasy.

Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka