Ja już kilkakrotnie holowałem automaty i nigdy nic się niestało.
Poratuje mnie ktoś tym schematem?
Ja już kilkakrotnie holowałem automaty i nigdy nic się niestało.
Poratuje mnie ktoś tym schematem?
A powiedzcie mi skrzynia z AR 166 2,5 pasuje do 3,0 silnika, ponieważ forumowicz jakubGTV ma na sprzedaż taką skrzynię z silnika 2.5 za bardzo dobrą cenę. I jeszcze mam jedno pytanie, jak to jest z trudnością wymienienia skrzyni w warunkach domowo-garażowych?
Ostatnio edytowane przez mariusz.kk ; 21-08-2015 o 19:01
1. Monoholik jak nie zapomne to Ci w nocy wrzucę jak mnie ktoś nie uprzedzi. Tylko wyslij mi na pw rocznik auta, jak nie masz w podpisie. Atego nie wiem bo piszę z fona
2. Skrzynia z 2.5 nie podejdzie do 3.0 , bo ma inne przełożenia.
Za błędy winić Tapatalk i operatora MB526
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77
mariusz.kk W warunkach warsztatowych jest t jedna z trudniejszych skrzyń, a co dopiero domowych.
danus77 Czekam na ten schemacik bo mam problem właśnie z elektryką (błąd połączenia w ecu silnika z skrzynią, niemożność połączenia się ze skrzynią interfejsem w celu diagnostyki oraz ciągnięcie auta na biegach D i R na wciśniętym hamulcu).
Mariusz mowisz o automacie do 2 .5 co byl w 156 montowany? Jak tak to to sa w ogole inne skrzynie do 2.5 156 montowany byl aisin, a w 3.0 zf. Ale widzialem 156 ze swapem na 3.0 i do tego aisin od 2.5, ale rzezba pewnie ostra
Chodziło mi o alfe 166 2.5 do 3.0 skrzynię dać, ale już wiem że są inne przyłożenia. Dodam taka ciekawostkę że dziś odblokował się drążek i da radę zmieniać tryby po wciśnięciu sprzęgła, ale z automatem nic sie nie dzieję tzn komputer czy dam na D czy P cały czas na zegarach pokazuję że jest N włączony.
Jakie Ty sprzęgło w automacie wciskałeś???????
Pardą lekka pomyłka. Wciśnięty hamulec.
Wg mnie wysypany konwerter, kolega juz opisywal podobne objawy jak zle mu konwerter zdiagnozowali. Nie zmienia to jednak faktu ze bez serwisu asb sie nie obedzie.