Koledzy mam pytanie. Dziś zauważyłem, że przestało mi świecić podswietlenie obrotomierza między 0-1000 obr/min. Dużo jest roboty żeby to naprawić? Wersja polift białe podświetlenia.
Wysłane z mojego SM-T815 przy użyciu Tapatalka
Koledzy mam pytanie. Dziś zauważyłem, że przestało mi świecić podswietlenie obrotomierza między 0-1000 obr/min. Dużo jest roboty żeby to naprawić? Wersja polift białe podświetlenia.
Zimne luty, czasem Ci załapie.
A żeby to nie było czasem? W 159 podświetlenia jest na ledach? Ile może kosztować naprawa?
Witam podepne sie do tematu z zapytaniem ;jaką konkretnie diodę zamówić żeby zmienic to podswietlenie na biały. Dioda 3528 SMD tyle wiem .Moze wiecie jakie parametry muszą byc tej diody ?
Tak a propos, to czerwony kolor nie do końca jest fanaberią - oko jest tak zbudowane, że czerwone światło mniej oślepia niż inne kolory, dlatego w nocy czerwone oświetlenie kabiny (zegarów, kontrolek itd) jest można powiedzieć bezpieczniejsze.
maly_777 Zwolnij miejsce w skrzynce odbiorczej PW!!!
Dla mnie czerwone zegary podkreślają charakter Alfy Romeo, nigdy ale to nigdy nie zamieniłbym na białe (wygląda badziewnie tak jak bym się cofnął w czasie i jeździł Oplem z początków lat produkcji tylko z wydajniejszymi żarówkami). Każde auto powinno mieć swą kolorystykę tak jak to było przed laty: Audi czerwień, BMW/Renault/MINI/Peugeot itp. bursztyn, VW niebieski za to je kochaliśmy i kochamy Alfa czerwień i 166 zieleń. Pierwszą rzeczą jaką zrobię kiedy będę kupował Giulie to zmiana podświetlenia na czerwień. To jest moje zdanie i z pewnością nie jestem osamotniony. Z oślepianiem to jakaś bujda, po to są automatyczne dostosowanie natężenia światła lub regulacja aby nie męczyło, po drugie jak jeżdżą Ci których oślepia zegar- notorycznie patrzy się w licznik czy co, a gdzie wzrok skierowany na drogę? Pozdro
tez uważam, że czerwone sa fajne - brakuje jedynie funkcji całkowitego wyłączenia podświetlenia zegarów jak np w Jaguarze...
wiem że jest, ale mi chcodzi o całkowite wygaszenie...