Zaślepka z otworami to nie zaślepiony EGR. To tylko łatanie pękniętej szyby taśmą klejącą.
Wsadź pełną zaślepke i wywal z ECU. Powinno pomóc, na pewno nie zaszkodzi.
Zaślepka z otworami to nie zaślepiony EGR. To tylko łatanie pękniętej szyby taśmą klejącą.
Wsadź pełną zaślepke i wywal z ECU. Powinno pomóc, na pewno nie zaszkodzi.
A jak z kopceniem po zaslepieniu całkowitym egra? Na przeglądzie się nie doczepia
Jeśli masz dpf to nie bedzie różnicy.
Z reszta, bez dpf w Polsce też się nie powinni doczepić
Już nie mam dpfa, a dużo mocniej silnik kopci bez egra?
Jeśli wtryski w dobrym stanie, turbo nie bierze oleju to kopcic nie powinien wcale z dpf i egr czy bez.
Nie masz się co bać tylko kupuj pełną zaślepke i ogarnij kogoś kto zamknie EGR w sofcie.
O wtryski sie nie boję bo są w dobrym stanie ale turbo nie wiem bo jak odpalam to czasami zobacze lekki błękit z wydechu ale co prawda oleju nie dolewam bo nie ubywa, wymieniam co 10 000 km
załozyłem nowy overboos i niestety nic to nie dało, ale zauwazyłem cos innego , odłączyłem przepływke i auto troche gorzej chodziło, wolniej przyśpieszało ale nie było tej dziwnej utraty mocy, tzn. z przepływka gdy ostro przyspieszam w pewnym momencie jest takie nagle przyspieszenie i czuc nagly przypłym mocy a gdy odłączyłem przepływke auto rózno ciągnie. Przepływke sprawdzalem mesem i wydaje sie dobra bo miezona masa powietrza jest prawie identyczna z oczekiwana, moze faktycznie ten egr calkiem zglupial, zauważyłem takze ze gdy troche auto postoi na biegu jałowym to gdy ostro dodam gazu leci z wydechu taki szary dym , moze dalikanie blekitny , nie ubywa mi oleju , nic nie dolewam od wymiany do wymiany.
- - - Updated - - -
egra wyczyscilem i nic to tez nie dalo choc nie byl brudny , byla cieniutka warstwa ,taki lekki pylek
mam pytanie , czy to dymienie przy odpaleniu i przy dodaniu gazu po postoju to moze byc efekt braku adaptacji wtrysków bo niedawno mialem je wszystkie regenerowane
A czy po regeneracji kody IMA zostały poprawnie wpisane?
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Tego nie wiem, mam nowe kody, mogę sobie to sprawdzić mesem czy są wpisane ewentualnie mogę sam to zmienić?