No ok. To jak mogę ustalić właściwy przebieg?
No ok. To jak mogę ustalić właściwy przebieg?
Nie da się. Nie ma pewnego spowobu ani na potwierdzenie "niby" pewnych przebiegów ani uetalenia tak jak w Twoim przypadku. Licznik da sie przestawic. Odometer pokazuje co chce i nie ma adnej regóły![]()
facamaka. w FES w opcji "odometer lancia" pokazuje Ci przebieg zczytany z LICZNIKA. jam mam przekladany licznik i w okienku odo lancia pokazuje mi idealny przebieg zczytany z nowego licznika km kabinowego ktory wsadzilem w miejsce tego ktory mialem z uwalonym wyswietlaczem
.Więc jeżeli masz uwalony wyswietlacz w zegarach to z odo lancia wynika, że gdyby był on sprawny pokazywał by przebieg taki jak masz w fes wpisany( zakladka odo lancia). Mam dwa liczniki w tym jeden z uwalonym wyswietlaczem z ktorym kupilem auto i tam pokazuje mi w zakladce ODO LANCIA przelot 391 tys km - nie bede polemizował z nikim czy aby to oryginalny przebieg mojego auta- pop[rostu to wiem na 100%.
JAk na 14 letniego dizla to malutki przelot facamaka wiec nie mamy sie co dolować
Ostatnio edytowane przez Masa625 ; 18-05-2013 o 21:50
[C
Masa nie jest regułą to co piszesz ,ja w większości przypadków w zakładce odo lancia miałem jakies głupoty lub po prostu 0
odometer to pic na wode. Mi pokazuje 100tys , a mam przejechane 240tys ;]
akurat w twojej wersji 123ravo123 jeśli naprawdę masz cf2 to odometer powinien pokazać albo 0 albo wartość prawdziwą ,jeszcze nie spotkałem cf2 co by pokazywał co chce
Ok Panowie. Dzięki za wyjaśnienia. Jak założę nowe zegary ze sprawnym wyświetlaczem to zobaczę co wtedy będzie pokazywał FES. Pozdrawiam.
a czy Alfa 156 2.4 JTD 110KW 2002r, powinna pokazac w FES przebieg 0 czy faktyczny ?
sprawdzałem dwie 166 cf3 przedliftowe i jedna pokazała przebieg z zegarów ( TS ) a druga pokazała 0 ( 2.5 )
U mnie fes pokazał 262tys a na liczniku 190. Sam nie wiem w co wierzyć![]()
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva