a jak mam na wolnych air mass target 340 a pokazuje 540.
a jak mam na wolnych air mass target 340 a pokazuje 540.
Trudno to stwierdzić, bo ten problem już jakiś czas trwa i nie wiem jak było wcześniej.
---------- Post dodany o godzinie 23:41 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 23:39 ----------
A masz zaślepiony EGR, bo jeśli tak to na wolnych obrotach masa powietrza mierzona jest większa od docelowej
mam zaslepiony egr jutro sprawdze podczas jazdy i dam wykresy
czy nikt więcej nie ma problemu z przepływomiezem?
dzis zauwazylem ze mam nie przeplywke no name.
czekam cały czas na odpowiedz , przeplywomierz jest w bielsku rozpatruja reklamacje jak cos bede wiedzial napisze
Rozwiązałem problem przepływomierza. Miałem przeróżne diagnozy mechaników, różne rzeczy chcieli mi wymieniać, turbina, intercooler ... itd. itp. Dzisiaj postanowiłem zdemontować wszystkie węże dolotu do turbiny i nagle niespodzianka DZIURA na dolocie. Szybko okleiłem raśmą izolacyjną i ... masa mierzona zgodna z masą docelową. Maksymalna masa docelowa ok 1200 mierzona masa ok 1100.
Nie wiem jak wstawić foto więc opiszę gdzie ta dziura była. Od Filtra powietrza idzie przepływomierz, potem plistikowa rura a potem gumowa rura, która wchodzi do turbo. W jednym miejcu ta gumowa rura jest ryflowana, po rozcjągnięciu jej w tym ryflowanym miejscu okazała się dziura. Po zaklejeniu jej masy powietrza wróciły do normy.
![]()
Panowie i znaleźliście już problem waszych przepływek ?
Spalanie u mnie spadło w mieście, ale jeszcze muiszę zrobic wtryskiwacze aby bylo idealnie