Odgrzeję nieco temat, bo mam teraz trochę czasu i znów mnie naszłoPrzyjrzałem się instalacji i sprawa wyglada następująco. Ze zderzaka wychodzą przewody z wtyczkami, które podpiąłem do pasujących wtyczek wychodzących z wiązek przewodów biegnących w komorze silnika. Znajdujący wewnątrz samochodu włącznik przednich świateł przeciwmgielnych działa (sprawdziłem miernikiem) i jest podłączony. Nie wiem, czy za słabo szukałem, ale raczej nie natchnąłem się na przekaźnik który mógłby odpowiadać za przednie światła przciwmgielne. Posunąłbym się dalej w poszukiwaniach, ale zrobiło się ciemno i musiałem się zbierać.
Z czystej ciekawości wstąpiłem dziś do elektryka, by dowiedzieć się ile mniej więcej mogłoby kosztować podłączenie przednich świateł przeciwmgielnych. Nie wiem, czy wyglądam na jelenia, bo pacjent odparł, że - 150 zł a może nawet 200 zł. Nawet nie dyskutowałem z nim dalej, bo doszedłem do wniosku, że 200 zł to stanowczo za dużo!
Jeden z Kolegów pisał:
Czy ktoś z Was jest mi w stanie napisać, jakie kolory przewodów znajdują się na tej dwupinowej wtyczce? A może któryś z Was podłączał przednie światła przeciwmgielne i mógłby się podzielić spostrzeżeniami i ewentualnymi wskazówkami?