on nie powinien być podłączony do wlewu oleju tylko go kolektora ssącego a nie jest drożny bo ma elektrozawór na pochłaniaczu
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
Odnośnie do węża podciśnienia, który idzie do kabiny - prawdopodobnie jest podłączony do głównego sterownika silnika, który znajduje się pod nogami pasażera.
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
Zauważyłem dzisiaj nie podłączony wężyk który wychodzi dokładnie os spodu przepustnicy i idzie gdzieś pod akumulator i niewiem gdzie go podłączyć jest dosyć krótki
Żeby nie zakładać nowego tematu podczepię się pod ten już istniejący.
Problem mam z podłączeniem włąściwym przewodów podciśnieniowych w 1.6 boxer.
Otóż, ktoś u mnie narobił bigosu i popodłanczał wszystko jak mu pasowało.
Nr. 1 oraz 2. Jeden na pewno powinien iść do regulatora ciśnienia paliwa. Zostaje jeszcze jedno wejście w MAPsensorze.
Pod przepustnicą jest równiez wejscie na jeden przewód. Nr. 3 to gruby przewód biegnący do wlewu oleju. Nr. 4 to zagadkowy przewód, który gdzie powinien być wpięty?
Dodam, iż obok tego grubego przewodu biegnącego z wlewu oleju jest równiez wyjście na cieńszy przewód (wyjście z gruchy wlewu oleju).
Czy ktoś może to sprawdzić w swoim 1.6 boxer?
Ja mam ten nr 4 spod przepustnicy podpiety do wlewu oleju. A podobno to cos pod kolektorem to nie jest regulator cisnienia paliwa tylko jakis tlumik paliwa czy jakos tak gdzies pisalo o tym na forum.
Tak to podłącze. Tylko pytanie do czego są te dwa dodatkowe wyjścia z tyłu kolektora? Muszę z czegoś podłączyć regulator ciśnienia paliwa oraz MAP. Podłączyć z jednego weżyka, czy wykorzystać dla każdego po jednym wyjsciu?
Ja mam podłączone do każdego osobno. A to pod kolektorem to napewno jest regulator cisnienia paliwa.