To raczej by się paliła konrolka check engine lub coś w tym stylu ale niestety nie . Może już pompa jest do wymiany? za drugim i 3 razem potem już dobrze odpala , rano zimny też dobrze odpala.
Pfourul - wydaje mi się że twój chodzi wporządku![]()
Nie koniecznie musi sie palic kontrolka.U mnie jak byl padniety czujnik to marchewa sie nie swiecila a po wymianie czujnika jak reka odjal.Gdzies na forum byla nawet podawana wartosc jaka musi miec ten czujnik.Teraz sobie nie przypomne ale poszukaj,zmierz swoj i porownaj
ale jak zmierzyć?
niestety kabelka nie mam więc nie bardzo moge cos kabelkiem porobić ale za to zwykly zlozony voltomierz sie znajdzie![]()
Kabelka nie potrzeba.Bardziej omomierz bedzie Ci potrzebny.Musisz zmierzyc na kostce ale do tego potrzebujesz wjechac na kanal albo na podnosnik
Jeśli czujnik jest uszkodzony nie będzie check się świecił ale błąd bedzie w pamieci. Co do mierzenia czujników to nie najlepszy dostąp jest do nich więc wymiana nie jest przyjemna.
amdi92 Przyczyn moze byc duzo , pozwol ,że zasugeruje Ci dwie: przyczyna moze byc cewka zapłonowa lub wtryski , które leja Ci dwa paliwa .Pare lat temu moj Ojciec miał bliźniaczo podobny problem jak Ty w Camry V6. Objawami było wlasnie takie przerywanie i problemy z odpalaniem jak opisujesz ...
Pfourul wydaje mi sie ze nie ma sie czego czepiac , to raczej normalna kultura pracy dla tej V6, przynajmniej z tego co slychac na filmiku .
Na cewke czekam.
Dolot też zamówiony(harmonijka i gumki na barany ) ale jak psikałem samostartem po tym wszystkim to nic się nie działo więc raczej nieszczelności nie ma.
A gdzie są te czujniki położenia wałków rozrządu? jak się do nich dostać?
I jak sprawdzić która cewka nadaje się do wymiany, żebym wiedział?
---------- Post added at 20:48 ---------- Previous post was at 20:39 ----------
hymm zauważyłem żę dregania się zaczeły się po wymianie filtra.
Czy jakiejś kiepski marki filtr może mieć wpływ na taką pracę ? Wcześniej filtr był metalowo-piankowy ten co założyłem jest tylko piankowy firmy clean filters.
Dalej, jeżeli padnięty byłby czujnik p.w.r. to czy on by mógł wpływać na nierówną pracę?