Ja bym chciał zauważyć, że silnik uturbiony a silnik wolnossący o tej samej mocy mają ok 30-40% różnicy masy własnej (ofc turbo ma mniejszą). To IMO ważny fakt![]()
Ja bym chciał zauważyć, że silnik uturbiony a silnik wolnossący o tej samej mocy mają ok 30-40% różnicy masy własnej (ofc turbo ma mniejszą). To IMO ważny fakt![]()
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda
Za cala pewnoscia odpowiadam - ta przerobka z filmu SIE NIE UDALA
ogarnalem temat kompresorow dosc szeroko - przerabialem model silnika z corrado g60 na eatona m45..
halas wiertarki to oznaka "ze cos poszlo nie tak" - tzn ze przeszczep jest spierdzielony
kolesie cos tam zrobili, ale niestety.. bez wiedz na bank w temacie dolotu powietrza - KOMPRESORY NIE WYJA - wyja te co maja nie taki dolot i wylot
ps. tez mysle i zbieram wiedze co zrobic, aby zlozyc kompresorek.. nie ma decyzji na 100% bo auto jeszcze nie stoi na podnosnikuale zobaczymy..
![]()
10 cylindrów, 475KM = Tribeca B9 żony / Forester XT MY06 mój
Eatony z zwykłym dolotem będą wyły bo takie już są. W mercedesach probelm ten rozwiązano specjlanym dolotem który miał wyciszyć kompresor, ale brak takiego dolotu nie jest błędem.
Chyba, że masz jakąs lepszą teorię na temat źródła tego dźwięku Jaktob77?
Twin Spark Compressore - Na pohybel hejterom - Szalone 0.5bara
Mazda mx5 - bokiem, na glebie i z kierownicą po złej stronie.
"Nothing is "good" for daily driving that's not OEM. So by that logic don't turbo your car. Don't make it faster. Don't do anything. Go buy a bus pass."
czyli tak wyć nie powinien ?
147 powodów do zadowolenia
Dolot o którym pisałem to kompromis między wyciem a wydajnością. Wyjący dolot nie oznacza złego dolotu.
W Eatonach są nawet otwory które zmniejszają wydajność sprężarki wyciszając ją lekko. Popularnym modem na amerykańskich forach jest zaślepienie tych otwórów, wtedy dopiero robi się głośno![]()
Twin Spark Compressore - Na pohybel hejterom - Szalone 0.5bara
Mazda mx5 - bokiem, na glebie i z kierownicą po złej stronie.
"Nothing is "good" for daily driving that's not OEM. So by that logic don't turbo your car. Don't make it faster. Don't do anything. Go buy a bus pass."
Tego nie wiem, piszę na podstawie czystej praktyki co do działania kompresora - dobrze zrobiona instalka nie ma prawa wyć.
A nie rozumiesz, że to wynika z budowy takiego kompresora?
Wyja i beda wyly ;] pozatym film z ta alfa to skrzynia klowa bym obstawial wyje, chyba ze sie myle.
http://www.youtube.com/watch?v=9-tUObAs28M
i mala kompilacja turbo + kompresory w ktorej wszystkie musza byc zle skoro wyja
http://www.youtube.com/watch?v=pgfhGEw03k8