Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 32

Temat: Trzęsie i drga podczas odpalania.

Użytkownik Romeo Avatar RoBeRt 147
    Mieszka w
    Ostrów Wlkp./ Kalisz
    Auto
    ALFA 147 2002r.1.9JTD 8V 115KM 6b ;)

Domyślnie

no to się trochę nie zrozumieliśmy;p

---------- Post added at 20:57 ---------- Previous post was at 20:55 ----------

a jaki Ty masz wlany olej?? bo na wiosne bede znowu wymieniał bo 10tys jakoś bede miał już jak masz jakiś lepszy do 150zł to napisz..

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

Cytat Napisał RoBeRt 147 Zobacz post
    no to się trochę nie zrozumieliśmy;p

---------- Post added at 20:57 ---------- Previous post was at 20:55 ----------

a jaki Ty masz wlany olej?? bo na wiosne bede znowu wymieniał bo 10tys jakoś bede miał już jak masz jakiś lepszy do 150zł to napisz..
    Zobacz tutaj http://www.forum.alfaholicy.org/foru...cacie-225.html coś napewno koledzy podpowiedzą

Mieszka w
    Ostrów Wlkp./ Kalisz
    Auto

Domyślnie

też znalazłem post z Castrol Magnatec Diesel więc nie jestem sam... wg mnie to połączenie ceny z jakością na przyzwoitym poziomie

a tutaj małe potwierdzenie mojej opini:

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=71288

wiem że producenci zalecają konkretne firmy produkujące oleje ale wg. mnie to tylko marketing... w fabryce zalewają tym olejem bo maja niższa cenę i później muszą pisać że taki olej użytkownicy maja lać żeby firmy robiące oleje zarabiały...
    Ostatnio edytowane przez RoBeRt 147 ; 30-01-2012 o 21:20

McDalenka
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał majster Zobacz post
    Jak lubisz ten wóz to nalej mu coś lepszego?

Jaki tam masz motor. 115km, czy 140km?, czy inny? to dużo rozjasni w kwestii oleju do niego stosowanego.

---------- Post added at 19:54 ---------- Previous post was at 19:53 ---------
    115 kucy.

Niestety nie miałam wpływu na to jaki olej lał poprzedni właściciel. Widziałam link o polecanych olejach do Alfy także zaraz zabieram się za czytanie "lektury". Aczkolwiek następny olej przy wymianie zafunduje swojej niuni z pierwszej półki .

Nawiązując do wypowiedzi jednego z użytkowników, obroty podczas odpalenia silnika nie falują, pracuje miarowo.

Nie mam pojęcia jaki posiadam akumulator, musiałabym zerknąć pod maskę.

Tak czy siak dzięki Waszym opiniom rozjaśniło mi się na co mam zwrócić uwagę, także przy najbliższej i najszybszej wizycie u innego mechanika powiem by dokładnie zerknął na akumulator, wtryski i świece. Jestem Wam bardzo wdzięczna za wszelkie sugestie

A powiedzcie prosze, czy wlewacie jakieś "wspomagacze" do Waszych belli by przetrwała zimę? Jakieś płyny czyszczące wtryski itp. ?? Ja wlałam preparat do czyszczenia wtrysków Xeranica. A tak apropo....można go łączyć z Antyżelem tej samej firmy????? Nie chciałabym przegiąc w drugą stronę :/

PS. Dzisiaj rano zauważyłam, że podczas jazdy miga mi licznik wskazujący przebieg (znajdujący się tak jakby w środku blatu prędkościomierza) :/
    Ostatnio edytowane przez McDalenka ; 31-01-2012 o 08:05

Użytkownik Romeo Avatar Jacenty
    Auto
    Alfa Romeo 147

Domyślnie

Cytat Napisał psylo Zobacz post
    (...)PS. Shella to ja bym nie nazwał dobrą stacją...
    Cytat Napisał McDalenka Zobacz post
    (...)
    Shell to nie dobra stacja paliw??? A jaką wy polecacie????. Ja zawsze tam tankowałam i powiem szczerze, że byłam przekonana, że auto siorbie dobre paliwo, teraz po przeczytaniu kilku wiadomości mam wątpliwości ;>.
    (...)
    chcialbym zauwazyc, ze shell jak i wspomniany statoil bierze paliwo od orlenu, w zasadzie prawie wszyscy biora od orlenu ewentualnie lukoilu, takze nie ma co psioczyc bo ten sam shit jesli juz chcialbys sprawdzic na innej ropie to zatankuj w reichu i wtedy bedziesz mial porownanie

Użytkownik Romeo Avatar psylo
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Audi A5 Sportback

Domyślnie

Cytat Napisał Jacenty Zobacz post
    chcialbym zauwazyc, ze shell jak i wspomniany statoil bierze paliwo od orlenu, w zasadzie prawie wszyscy biora od orlenu ewentualnie lukoilu, takze nie ma co psioczyc bo ten sam shit jesli juz chcialbys sprawdzic na innej ropie to zatankuj w reichu i wtedy bedziesz mial porownanie
    Prawie wszyscy - Lotos nie bierze paliwa od orlenu i to właśnie ta stacja ma moim (i nie tylko) zdaniem najlepsze paliwo.

maciek-147
    Gość

Domyślnie

A shell na 100 % bierze od Orlenu? Bo slyszałem, że wlasnie oni jako jedni z nielicznych nie biorą od Orlenu.

Mieszka w
    Ostrów Wlkp./ Kalisz
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Jacenty Zobacz post
    jeśli masz mnie na myśli to ja nie pisałem statoil tylko Lukoil... a ta stacja z Orlenu nie bierze... Shell z tego co wiem to bierze z orlenu ale zwykłe paliwo a shelowskie V-powery mają swoje... ale w czwartek się dowiem bo będe się widział z przyszłym szwagrem co pracuje w bazie na Orlenie..

Użytkownik Romeo Avatar psylo
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Audi A5 Sportback

Domyślnie

Cytat Napisał RoBeRt 147 Zobacz post
    Shell z tego co wiem to bierze z orlenu ale zwykłe paliwo a shelowskie V-powery mają swoje...
    Guzik prawda... "wipałer" też jest z orlenu tylko shell dodaje do niego swój dodatek (który z resztą można też kupić osobno - wychodzi taniej i lepiej, jeśli już ktoś konieczne chce u nich tankować)

Mieszka w
    Ostrów Wlkp./ Kalisz
    Auto

Domyślnie

możliwe pisałem w czwartek się dowiem... a Lukoil chyba ma jakieś szwedzkie paliwo... i jakoś nie narzekam... pod kompem robiłem test na wodę w filtrze i nie wykazało obecności wody więc jest OK

---------- Post added at 22:30 ---------- Previous post was at 18:43 ----------

koleżanko McDalenko zobacz co mi napisami na temat oleju tutaj patrz na strony 225-227

http://www.forum.alfaholicy.org/foru...cacie-227.html

chyba jednak też zmienię przy następnej wymianie nie tylko markę ale i z półsyntetyku na pełen syntetyk