U mnie wszystko zdrowe. Jedynie można się przyczepić do słabo zabezpieczonych elementów zawieszenia. U siebie malowałem przednie sanki i wahacze tylne.
U mnie wszystko zdrowe. Jedynie można się przyczepić do słabo zabezpieczonych elementów zawieszenia. U siebie malowałem przednie sanki i wahacze tylne.
2007r SW. Uważam że moja bella jest całkiem dobrze zabezpieczona, np w porównaniu do Skody Octavii 2011r. gdzie w kilku miesięcznym samochodzie, przy przebiegu około 50tys km wychodziła rdza na masce i progach (auto salonowe było). Jedyne co brzydko wygląda to wydech, który ma na całej długości rdzawy nalot.
zastanawiam się czy elementy zawieszenia oraz podwozie jest lepiej/gorzej zabezpieczone w wersjach przed i po FL. Wersja po FL została odelżona, pytanie czy dotykali zabezpieczenia. Ja swoją muszę od spodu zabezpieczyć - głównie elementy zawieszenia - tak jak pisaliście ale zastanawiam się czy całego podwozia profilaktycznie nie zrobić.
Dokładnie. Sanki są bardzo słabo zabezpieczone przed korozją. U mnie w kilku miejscach farba zeszła płatami. Ale na szczęście to element, który będzie stosunkowo łatwo wymienić/naprawić. Przed zimą też zamierzam zabezpieczyć podwozie, chociaż nie widać jeszcze oznak starości (wersja sprzed FL)Ale profilaktycznie łączenia blach warto czymś zabezpieczyć.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10